1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rautatieliikenne

Juna pääsee Savonlinnaan

Rautatie Savonlinnan läpi on taas yhtenäinen. Yhteys katkesi talvella, kun rautatietä ryhdyttiin siirtämään uudelle, ohikulkutietä myötäilevälle linjalle. Nyt uusi rataosa on jo kiskotettu ja sitä viimeistellään. Henkilöliikennettä Savonlinnan keskustaan joudutaan odottamaan vielä kolmisen viikkoa.

Henkilöliikennettä Savonlinnan keskustaan joudutaan odottamaan vielä kolmisen viikkoa. Kuva: Yle / Johanna Hämäläinen

Kyrönsalmen ja Hevonpäänniemen välillä liikkuu nyt vain työmaajuna. Menossa on radan alustan täyttö, eli toppaus, sekä kaapeleiden ja turvalaitteiden asennus. Henkilöliikenne alkaa 16. päivä kesäkuuta, jolloin Kauppatorin seisake tulee taas käyttöön.

Työmaan painopiste on siirtymässä valtatien tekoon. Esimerkiksi Ruislahden kiertoliittymää ryhdytään rakentamaan parin viikon päästä. Kohteeseen tulee nelikaistainen kiertotie. Muuten tietyömaalla täytetään tien pohjaa murskeella, asennetaan kuivatus- ja suojaputkia sekä pystytetään melukaiteita.

Ennen juhannusta valetaan myös viimeiset kolme siltaa, eli maantiesillat Haapasalmen yli sekä Kauppatorin ja Koulukadun kevytväylien yli. Työmaan vahvuus on reilut sata henkeä.