1. yle.fi
  2. Uutiset

Heinolan Vierumäki romutti urheilujournalismin koulutuksen

Keväällä Heinolan Vierumäen yt- neuvottelujen tuloksena irtisanottin urheilutoimittajien koulutuksesta vastannut Suomen Urheiluopiston Mediapajan henkilökunta. Heitettiinkö samalla 10 vuoden kokemus Kankkulan kaivoon?

urheilu
Urheilujournalismin opiskelija Tuija Nieminen juontaa suoraa lähetystä.
YLE / Heikki Ahonen

Urheilutoimittajien koulutusta on alusta alkaen luotsannut Suomen Urheiluopiston Mediapajan johtaja Kirsti Pohjaväre. Myös hänet irtisanottiin kevään yt- neuvottelujen päätteeksi. Pohjaväre oli käynnistämässä koulutusta EU-hankkeena kymmenisen vuotta sitten.

Haaga-Helian ammattikorkeakoulu on ollut erittäin tyytyväinen koulutuksen tuloksiin ja haluaa, että koulutusta annetaan jatkossakin Vierumäellä. Kummastusta herättääkin kokeneen ja koko koulutuksen korkeaan tasoon henkilöityneen Kirsti Pohjaväreen irtisanominen.

Onko koulutuksen ulkoistaminen yrittäjäveroiseksi myös tulevien opiskelijoiden etu? Ja kuinka paljon tällä saavutetaan säästöjä, kun Haaga-Helian ammattikorkeakoulu on ollut koulutuksen tilaaja ja maksaja?

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun urheilujournalismin erikoistumisopinnoista valmistui tänä keväänä 14 urheilutoimittajaa. Haku syksyllä alkavaan uuteen kaksivuotiseen koulutukseen on päättynyt, mutta vielä ei ole tietoa siitä, kuka koulutusta jatkossa antaa.

Mediapajan johtaja Kirsti Pohjaväre katselee jo uusia haasteita.

- Minun tehtäväni täällä Vierumäellä on selkeästi päättynyt. Tulin aikanaan sitä tänne luomaan ja nyt kun on nähty, että se on toiminut ja tuottanut hyvää tulosta, niin ehkäpä myös tämä minun osuuteni on tullut tiensä päähän, Pohjaväre muotoilee.

Lue seuraavaksi