Väyrynen syyttää Suomenmaata puheenjohtajapeliin puuttumisesta

Keskusta järjestää viikonloppuna neuvoa-antavan jäsenäänestyksen seuraavasta puheenjohtajasta. Keskustan puoluelehden julkaisema kysely äänestyksen kynnyksellä kuumensi Väyrysen.

politiikka
Paavo Väyrynen, Tuomo Puumala and Juha Sipilä
Paavo Väyrynen, Tuomo Puumala and Juha SipiläYle

Keskustan puheenjohtajaksi pyrkivän Paavo Väyrysen mielestä puoluelehti Suomenmaa yrittää ohjata jäsentensä äänestyskäyttäytymistä.

Neuvoa-antava äänestys puolueen puheenjohtajasta käydään toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Väyrysen mielestä Keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaa suosii puheenjohtajakilvassa Tuomo Puumalaa ja Juha Sipilää ja yrittää häivyttää hänet kisasta.

-Minun mielestäni Suomenmaa puuttui räikeällä tavalla tähän jäsenvaaliin antamalla sen käsityksen, että minun kilpailijani ovat tasavertaisina loppusuoralla. Tämä perustui puoluejohdon näkemyksiin eli piirin johtajat ovat puoluehallituksen jäseniä ja heidän keskuudessaan oli tehty kysely, johon tämä perustui, lataa Väyrynen.

Paavo Väyrynen on sitä mieltä, että puheenjohtajaehdokkaiden kannatus pitäisi selvittää puolueen kannattajien keskuudessa. Väyrynen on närkästynyt Suomenmaan toimintatavasta ja vaatii puolueelle jopa uutta pää-äänenkannattajaa.

- Tilanne on hieman outo, koska Joutsen Median hallitus päättää Suomenmaan asioista ja kysymys on kuitenkin puolueen pää-äänenkannattajasta. Sen vuoksi olen miettinyt että pitäisi perustaa uusi poliittinen viikkolehti puolueen pää-äänenkannattajaksi. Joutsen Mediahan voisi jatkaa Suomenmaan julkaisemista edelleen.

Suomenmaan vastaava päätoimittaja Juha Määttä ei halua kommentoida asiaa.