"Huoli läheisistä on suuri"

Hyvinkäällä ravintolailtaa viettänyt Yle Urheilun toimittaja Antti Yli-Saunamäki eristettiin seurueineen ravintolaan pian ampumisen jälkeen. Tilanne pysyi hänen mukaansa rauhallisena, mutta pienessä kaupungissa huoli läheisistä on suuri.

Kotimaa

Hyvinkään keskusta-alueella olleet ihmiset määrättiin pysymään sisätiloissa heti ammuskelun jälkeen. Yle Urheilun toimittaja Antti Yli-Saunamäki oli läheisessä ravintolassa, jonka asiakkaita ei poliisin määräyksestä päästetty ulos. Hän kuvaili tilannetta yöllä.

- Tällä hetkellä poliisit ovat eristäneet kaikki ulosmenotiet tuolta parin sadan metrin päässä. Horisontissa näkyy kymmenkunta vilkkuautoa, eli siellä on poliiseja ja ambulansseja vaikka kuinka paljon paikalla, Yli-Saunamäki kertoi aamuyöllä ravintolasta.

Tapahtumat saivat alkunsa pian tiedon ampumisesta tultua. Poliisin operaatio oli massiivinen.

- Kello oli noin 03 suurin piirtein, ehkä hieman ennen kolmea, kuultiin että vastakkaisella puolella olisi ravintolassa ammuskeltu. Ajoneuvoja on paljon ja poliisi on pukeutunut aivan äärimmilleen, tuolla ollaan luotiliiveissä ja kilpien kanssa valmistauduttu, että ilmeisesti ampuja on vielä vapaana, Yli-Saunamäki sanoo.

Yli-Saunamäki kertoo, että tilanne ravintolassa pysyi rauhallisena, mutta vakava tilanne varjostaa ihmisten mieliä.

- Ei ole pelkoa ilmassa, mutta totta kai, kun on pieni kaupunki ja jokainen ihminen jollain tapaa tuttu, totta kai huoli läheisistä on suuri, sitä ei pysty kiistämään, Yli-Saunamäki sanoi.

Yli-Saunamäki päästettiin ulos ravintolasta hieman ennen kello neljää.