Räsänen: Poliisin toiminta onnistunutta

Räsäsen mukaan Hyvinkään ampumavälikohtaus voi antaa lisäevästystä aselain uudistamista pohtivalle työryhmälle.

Kotimaa

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) pitää poliisin toimintaa Hyvinkään ampumavälikohtauksessa onnistuneena. Räsäsen mukaan poliisi pääsi tapahtumapaikalle nopeasti.

- Tilannekuva on tässä vaiheessa hiukan epäselvä ja tutkinta on siirtymässä keskusrikospoliisiille, mutta tähänastisten tietojen mukaan näyttäisi siltä, että poliisin toiminta on onnistunut, Räsänen arvioi Ylen Radio Suomen Ajantasan ylimääräisessä lähetyksessä.

Räsäsen mukaan myös Suomessa on otettu oppia Anders Behring Breivikin Norjassa viime kesänä tekemästä joukkomurhasta.

- Norjan tapaus oli aivan äärimmäinen tilanne, Räsänen huomauttaa.

- Kyllä se Norjan tilanne oli sellainen, että sen pohjalta on otettu oppia, että miten paikalle mennään ja miten tilanteeseen suhtaudutaan. Tässä vaiheessa on kuitenkin vielä vaikeaa lähteä vertailemaan, että mitä yhtäläisyyksiä näillä on ollut, hän jatkaa.

Poliisi sanoi tiedotustilaisuudessaan, ettei Hyvinkään ampumatapauksesta epäillylla miehellä ollut lupia ampumisessa käytettyihin aseisiin. Poliisin mukaan mies oli saanut aseet lähipiiristään.

Räsäsen mukaan Hyvinkään ampumavälikohtaus voi antaa lisäevästystä aselain uudistamista pohtivalle sisäministeriön työryhmälle.

- Mielenkiinnolla seurataan, mikä tilanne on ollut aseiden säilytyksen suhteen, Räsänen sanoo.

Räsänen esittää myös osanottonsa uhrien omaisille. Tiedotusvälineille lähettämässään tiedotteessa ministeri kertoo olevansa järkyttynyt siitä, että teko kohdistui nuoriin ihmisiin.