1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Hyvinkään ampumatapaus vaati toisen kuolonuhrin

Epäilty tekijä saatiin kiinni aamulla. Ammuskelussa loukkaantuneita on seitsemän. Toinen kuolonuhri ja kaksi loukkaantunutta on pesäpallojoukkue Hyvinkään Tahkon pelaajia.

Kotimaan uutiset
Nainen suree muistopaikalla Hyvinkään ampumisen uhreja 26. toukokuuta 2012.
Jussi Nukari / Lehtikuva

Hyvinkään aamuöinen ampumatapaus on vaatinut toisen kuolonuhrin. Loukkaantuneita on seitsemän. Yksi kuolleista menehtyi heti paikalla, toinen puolestaan aamulla sairaalassa.

Poliisin mukaan aamulla sairaalassa kuollut uhri on 18-vuotias mies. Hän oli pesäpallojoukkue Hyvinkään Tahkon pelaaja. Poliisin mukaan mies oli tiettävästi haavoittunut päähän ampumisen aikana.

Muiden uhrien tilassa ei ole tapahtunut muutoksia. He ovat edelleen sairaalahoidossa.

Myös haavoittuneista kaksi on Hyvinkään Tahkon pelaajia. Suomen pesäpallosarjojen kaikki viikonlopun ottelut on peruttu ampumistapauksen takia.

Poliisi ottanut kiinni epäillyn

Poliisi otti aamulla kello 7.45 kiinni ampumisista epäillyn miehen. Epäilty on 18-vuotias hyvinkääläismies. Poliisi kuvaa hänen taustaansa "lähes puhtaaksi" eli hänellä ei ole merkittävää rikosrekisteriä.

Epäillyllä ei itsellään ole lupaa ampuma-aseeseen. Rikoskomisario Markku Tuomisen mukaan hän on saanut aseet lähipiiriltään. Ampumisessa käytettiin pienoiskivääriä sekä normaalia rata-ammunnassa ja metsästyksessä käytettävää kivääriä.

Epäilty tavoitettiin maastosta

Poliisin mukaan laukausten ampuja poistui pian ampumisen jälkeen Jokelantien suuntaan. Mies saatiin kiinni maastosta Jokelantien varrelta noin kahden kilometrin päästä tapahtumapaikalta. Kiinniotto tapahtui rauhallisesti käskyttämällä.

Poliisin mukaan epäiltyjiä ampujia on vain yksi, mutta on mahdollista, että tapahtumiin liittyy epäillyn lisäksi muita henkilöitä. Poliisi tekee edelleen tarkastuksia ja etsintöjä asiaan liittyen.

Poliisi on kiinnostunut epäillyn ampujan liikkeistä ennen kello 1.53 tapahtunutta ampumista. Poliisi kaipaa tietoja alueella liikkuneesta skootterista sekä sinisestä Toyota Hiace -pakettiautosta.

Rikoskomisario Markku Tuomisen mukaan tapahtumia tutkitaan murhana ja murhan yrityksinä. Tekoa on Tuomisen mukaan pidettävä raakana ja se on edellyttänyt harkintaa.

Lue seuraavaksi