Naton ilmaiskusta siviiliuhreja Afganistanissa

Naton ilmaiskun kerrotaan surmanneen kahdeksan hengen perheen Afganistanissa. Myös viisi Nato-sotilasta on saanut surmansa erillisissä iskuissa viikonlopun aikana.

Ulkomaat

Naton ilmaisku on surmannut kahdeksan hengen perheen Afganistanissa, paikalliset viranomaiset kertoivat sunnuntaina. Nato tutkii väitettä.

Itäisessä Paktian provinssissa tehty ilmaisku tappoi perheen vanhemmat sekä kuusi lasta, aluehallinnon edustaja Rohullah Samoon kertoi. Hän jatkoi, ettei perheen isällä ollut minkäänlaisia yhteyksiä Talibaniin tai muihin terroristijärjestöihin.

Neljä Nato-sotilasta kuoli lauantaina

Neljä Nato-sotilasta on puolestaan saanut surmansa erillisissä tienvarsipommi-iskuissa Etelä-Afganistanissa lauantaina. Perjantaina yksi Nato-sotilas sai surmansa taistelussa kapinallisia vastaan.

Nato vahvistaa neljän sotilaan kuolleen lauantaina, mutta ei antanut tarkempia tietoa esimerkiksi sotilaiden kansallisuuksista. Britannian puolustusministeriö on kuitenkin kertonut yhden brittisotilaan kuolleen Nahr-i-Sarajin alueella.

Tässä kuussa on uutistoimisto AP:n tietojen mukaan Afganistanissa kuollut yhteensä 34 Nato-sotilasta. Kaikkiaan tänä vuonna Nato-sotilaita on maassa kuollut arviolta 166.

Lähteet: AFP, AP