1. yle.fi
  2. Uutiset

Automaattimetro saattaa sittenkin toteutua

Siemens on muuttanut kantaansa neuvotteluissa. Riita-asiat ratkaistaisiin vasta, kun vanha kalusto on saatu automatisoiduksi.

Automaattimetro
Metro asemalla.
Jukka Koski / Yle

Vuosia puitu ja välillä jo haudattavaksi tuomittu päätös automaattimetrosta on Helsingin kaupunginhallituksen käsittelyssä tänään maanantaina.

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri esittää, että kaupunginhallitus kumoaisi HKL:n johtokunnan tekemän päätöksen purkaa automatisointisopimus Siemensin kanssa.

HKL:n johtokunta päätti kuun puolivälissä kehottaa HKL:ää purkamaan HKL:n ja Siemensin sopimukset metron automatisoinnista.

Saurin mukaan neuvottelutilanne Siemensin kanssa on kuitenkin muuttunut. Siemens on viime viikolla ilmoittanut hyväksyvänsä aiemmasta kannastaan poiketen, että avoimet riita-asiat käsiteltäisiin välimiesoikeudessa vasta sen jälkeen, kun kaikki vanha kalusto on automatisoitu ja otettu liikenteeseen.

Saurin mukaan tämä puolestaan varmistaisi sen, että projekti voisi edetä riippumatta mahdollisista vastuu- ja kustannuserimielisyyksistä. Näin Länsimetron käyttöönotto ei viivästyisi.

Helsinki ja Siemens ovat yrittäneet vuosikaudet löytää ratkaisun metron automatisoinnista.

Lue seuraavaksi