Tuusulan tulipalo hallinnassa

Tuusulassa Majavatiellä syttyi aamuseitsemän jälkeen vaarallisia aineita sisältävä teollisuushalli. Tuuli ajaa tällä hetkellä savua palopaikalta koilliseen. Palo on nyt pelastuslaitoksen hallinnassa.

Kotimaa
Savun ja liekkien jäljiltä sotkeutunut peltiseinä
Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Kyseessä on useiden yritysten käytössä oleva teollisuuskiinteistö Hyrylässä Korvenrannantien ja Itäväylän välillä. Rakennuksessa toimii muun muassa katsastuskeskus. Keski-Uudenmaan poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan tiloissa on muun muassa tyhjiä akkuja ja ammoniakkipulloja, joiden palaminen aiheuttaa myrkkykaasuja. Hallissa palaa myös tiettävästi myös öljyjä sekä freonia.

Palosta muodostuu näkyvä savupilvi, joka liikkuu Keravan suuntaan. Palon hajua on havaittu Korsossa asti. Vaikka akuuttii tilanne on nyt ohi, Hyrylän tienoon asukkaita kehotetaan yhä sulkemaan ikkunat ja ilmastointi ja välttämään savupilveen kulkeutumista. Vaara-alue käsittää nyt Sulan ja Uusikylän alueet. Varotoimia pitää noudattaa niin kauan kuin näkyvä savupilvi on alueella.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen palomestari Raimo Laakson mukaan savu ei ole hengenvaarallista, mutta erittäin haitallista hengitettynä. Mahdollisuuksien mukaan on syytä poistua savun vaikutusalueelta.

Lähialueen kouluja ja päiväkoteja on ohjeistettu pitämään ovet ja ikkunat sekä ilmastoinnit kiinni. Neljän päivähoitopaikan lapset evakuoitiin leirikeskus Metsäpirttiin pelastuslaitoksen pyynnöstä.

Rakennuksen katto romahtanut

Rakennus on päivystävän palomestarin Kari Virtasen mukaan tuhoutunut täysin. Tällä hetkellä rakennuksen katto on romahtanut keskeltä maahan. Tuhoutunut halli oli varsin uusi. Kyseessä lienee miljoonien eurojen vahingot.

- Suurin palo on saatu sammumaan. Nyt otetaan nostureita paikalle ja yläkautta raivataan rakenteita. Näin pääsemme sortuneiden kattorakenteiden alla oleviin palopesäkkeisiin käsiksi.

Palomestarin mukaan palo on täysin hallinnassa, mutta sisällä on vielä useita kaasupulloja jotka voivat vielä räjähtää.

Sammutus- ja raivaustyöt palopaikalla jatkuvat iltaan saakka.