Vasemmistonuoret: EU:ssa poljetaan kokoontumis- ja mielenosoitusoikeutta

Vasemmistonuorten mielestä eurooppalainen oikeistopolitiikka saa yhä autoritaarisempia ja väkivaltaisempia muotoja. Yhdistys viittaa muun muassa Saksassa vastikään järjestettyyn Blockupy-tapahtumaan.

politiikka

Vasemmistonuoret arvostelee EU-maita ihmisten kokoontumis- ja mielenosoitusoikeuden rajoittamisesta. Järjestön mukaan nykypolitiikan kritisoiminen pyritään tekemään Euroopassa mahdottomaksi, jopa laittomaksi.

Järjestö perustelee kantaansa muun muassa Frankfurtissa toukokuussa järjestetyn Blockupy-tapahtuman rajoituksilla.

- Busseja ja junia käännytettiin rajalla. Paikalle päässeitä ihmisiä tutkittiin mielivaltaisesti ja heille jaeltiin ulkonaliikkumiskieltoja. Kaikki toimintaviikon aikana järjestetyt tapahtumat yhtä mielenosoitusta lukuunottamatta kiellettiin, sanoo Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson.

Liiallisia rajoituksia on järjestön mukaan ilmennyt myös Kansainvälisen ilmastokokouksen aikana Köpenhaminassa vuonna 2009, ja vuonna 2010 Portugalin NATO-huippukokouksessa.

Vasemmistonuoret peräänkuuluttaa oikeutta osoittaa mieltä oikeistolaista talouskuripolitiikkaa vastaan. Järjestön mukaan ihmiset haluavat leikkaus- ja yksityistämisohjelmien sijaan investointeja työllisyyteen, infrastruktuuriin, vihreisiin teknologioihin ja pk-yrityksiin.