Pesiksen superlauantaista tulikin surulauantai

Pohjoiskarjalaisissa pesäpallojoukkueissa on järkytytty Hyvinkään lauantaisesta ammuskelusta, jossa menehtyi yksi superpesispelaaja ja haavoittui kaksi pelaajaa. Tapauksen johdosta kaikki kolmen ylimmän sarjatason pesäpallopelit peruttiin viikonlopulta. Superpesisjoukkueet joutuvat etsimään uusia pelipäiviä.

pesäpallo
Pesäpallomaila, pallo ja räpylä.
YLE / Pentti Pekkala

Joensuussa oli tarkoitus viettää pesiksen superlauantaita 26.5. Joensuun Mailan ja Viinijärven Urheilijoiden yhdessä järjestämässä kevään huipputapahtumassa piti pelata ottelut Viinijärvi - Lappeenrannan Pesä Ysit ja Joma -Sotkamon Jymy. Tapahtuma, kuten kaikki muutkin pesispelit peruttiin kuitenkin viikonlopulta Hyvinkään ampumatapauksen johdosta.

- Täysin oikea päätös pesäpalloliitolta ja superpesikseltä, että pelit peruttiin. Tässä kaikille vielä surunvalittelut, ikävä tapahtuma, siinä oli tuttuja ihmisiä mukana, sanoo Joman ja ViU:n urheilutoimenjohtaja Marko Hovi.

- Jouduimme käännyttämään ihmisiä kentän portilta pois, mutta kaikki ymmärsivät hyvin syyn, jatkaa Hovi.

Täysin oikea päätös pesäpalloliitolta ja superpesikseltä, että ottelut peruttiin

Marko Hovi

Ikävistä tapahtumista huolimatta eteenpäin on katsottava. Viikonlopun pelaamatta jääneille otteluille etsitään uusia pelipäiviä ja puhelimet ovat soineet pesisväen keskuudessa kiivaasti.

- Viime päivät ovat menneet pitkälti puhelimessa, ja uusia pelipäiviä on jo saatu sovittua. Superlauantai pidetään Joensuussa näillä näkymin 16.6, silloin klo 13 pelataan Joma - Sotkamo ja klo 17 ViU - Petojussit Mehtimäellä. Lappeenranta ottelun uusi pelipäivä on vielä sopimatta, kertoo Marko Hovi.

Hyvinkää - Kitee ottelu siirretty pelattavaksi 19.7.

Kiteen Pallon pelinjohtaja Vesa Varonen kuuli Hyvinkään tapahtumista lauantaiaamuna Sami Partasen soitettua pesisväkeä kohdanneesta tapahtumasta.

- Kyllä siinä tuli tyhjä olo ja tyrmistys tapahtuneesta. Ei pystynyt ilman silmien kostumista asiaa ajattelemaan, sanoi Vesa Varonen.

Kiteellä olisi ollut seuraava ottelu nimenomaan Hyvinkäätä vastaan torstaina 31.5. Tuo ottelu pelataan nyt juuri ennen Itä-Länsi-tapahtumaa torstaina 19.7.

- Meillä oli siinä kohtaa alkuperäisen suunnitelman mukaan poikkeuksellisen pitkä pelitauko. Meidän kannalta tuo ajankohta sopii hyvin ohjelmaan, kommentoi Vesa Varonen uutta pelipäivää.

Pohjois-Karjalan superpesijoukkueiden pelit jatkuvat jo tällä viikolla sarjaohjelman mukaisesti. Joensuun Maila kohtaa tiistaina 29.5. kotonaan Alajärven. Viinijärven Urheilijat kohtaavat keskiviikkona 30.5. kotonaan YPJ Kauhavan ja Kiteen Pallo matkaa sunnuntaina 3.6. Jymy Seinäjoen vieraaksi.