1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. siirtonurmikot

MYPA pelaa Kouvolan keskuskentällä tekonurmiremontin ajan

Saviniemen kentän luonnonnurmen vaihto tekonurmeen kestää viisi viikkoa. Ensimmäinen kotiottelu uudella pinnalla pelataan kahdeksas heinäkuuta.

Kuva: Yle / Raine Martikainen

Jalkapallon veikkausliigajoukkueen MYPAn kotikentällä Saviniemessä aloitettiin maanantaiaamuna nurmiremontti. Saviniemen kentälle vaihdetaan tekonurmi luonnonnurmen tilalle. MYPAlla on vain yksi kotipeli remontin aikana. Se palataan evakossa Kouvolan keskuskentällä. Joukkue harjoittelee keskuskentän lisäksi Inkeroisissa, Anjalassa ja Saviniemen kakkoskentällä.

Joukkueenjohtaja Marco Manson mukaan remontti kestää viisi viikkoa ja ensimmäinen virallinen kotipeli uudella nurmella Saviniemessä pelataan kahdeksas heinäkuuta, jolloin MYPA kohtaa Kuopion Palloseuran. MYPA yrittää siirtää 5. heinäkuuta palattavan Eurooppa-liigan ottelun viikkoa myöhemmäksi, jotta se voitaisiin pelata uudella tekonurmella.

Seuraavan sukupolven pelaajilla olosuhteet ovat paljon paremmat kuin 20 vuotta sitten

Marco Manso

Remontin rahoittaa Kouvolan kaupunki, mutta avustuksia on tullut myös muun muassa Palloliitolta.

Vanhalla luonnonnurmella voitiin pelata vain kuusi kuukautta putkeen. Tekonurmen käyttöaika on huomattavasti pidempi. Kun tekonurmi tulee Saviniemeen, myös juniorit pääsevät pelaamaan ja harjoittelemaan sille.

- Kun tekonurmikenttä tulee, sen käyttöaika on noin kymmenen kuukautta vuodessa. Seuraavan sukupolven pelaajilla olosuhteet ovat paljon paremmat kuin 20 vuotta sitten, sanoo Marco Manso.