1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Seinäjoen aseman juhannuksessa mystisiä taikoja ja tangon pyörteitä

Ylen juhannusjunan innoittamana Seinäjoen rautatieasemalla järjestetään koko kansan juhannuskarkelot. Luvassa on taikojen ja tangojen sävyttämä keskiyön juhla aseman isolla parkkipaikalla, junaradan tuntumassa. Huippuhetki koetaan, kun suoraa lähetystä tekevä Ylen juhlajuna pysähtyy Seinäjoen asemalla heti puolen yön jälkeen.

kulttuuri
Riihimäen ja Hämeenlinnan asemat tulevat tunnetuiksi juhannusjuna ohjelman aikana. Myös Hauhon Vitsiälän lavalla vieraillaan.Miki Wallenius / YLE

Normaalisti Seinäjoen rautatieasema saa juhannusyönä elää sangen rauhaisasti. Tänä juhannuksena ei. Asemalla järjestetään poikkeuksellisen iso juhannustapahtuma. Juhlassa on musiikkia, tanssia, tangoa, tankotangon opettelua. Paikalle tuodaan jopa sauna paljuineen.

Aseman parkkipaikka koristellaan juhannuskoivuilla, eikä juhannustaikojakaan unohdeta. Päin vastoin vanhojen tunnettujen taikojen lisäksi juhliin kerätään ihan uusia nykytaikoja. Juhlan juontajana toimii niksologina tunnettu journalisti ja kirjailija Anssi Orrenmaa. Juhla huipentuu Ylen juhannusjunan saapumiseen heti puolen yön jälkeen.

- Toivomme, että saamme Seinäjoen seudulta hyviä ja laadukkaita ohjelmapaloja suoraan juhannuslähetykseen. Tv-lähetyshän näkyy Saksassa ja Ranskassa ARTE-kanavalla parhaaseen katseluaikaan, muistuttaa Seinäjoen kaupungin viestintäpäällikkö Anu Männikkö.

Asemalle odotetaan satoja vieraita. Koska juhlapaikka on aivan radan vieressä, yleisön turvallisuudesta on pyritty huolehtimaan mahdollisimman hyvin.

- Odotamme paikalle kaikenikäistä väkeä ja hyvällä fiiliksellä varustettuja ihmisiä. Juhannus on ihana juhla ja tehdään yhdessä porukalla tästä sellainen mukava juhannustapahtuma, toivoo Männikkö.

Ylen juhannusjunan saapuminen on poikinut juhannustapahtumia monille radanvarren paikkakunnille. Juna lähtee Helsingistä ja pääteasema on Rovaniemi.

Lue seuraavaksi