Luoti lävisti naispoliisin suojaliivin Hyvinkäällä

Viikonlopun ampumavälikohtauksessa Hyvinkäällä pahoin loukkaantunut nuorempi konstaapeli ei ehtinyt vetää paksumpaa suojaliiviä ylleen. Poliisipartio oli ottamassa taktisia varusteita autostaan, kun luoti osui naispoliisiin.

Kotimaa

Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella on puitu viikonlopun ampumavälikohtausta Hyvinkäällä. Koululla ollaan huolissaan vakavasti loukkaantuneen naisopiskelijan kohtalosta.

Rehtori Kimmo Himbergin mukaan oli erittäin ikävää sattumaa, että ensimmäisenä paikalle tulleessa partiossa oli harjoittelija mukana. Sekin oli huonoa onnea, että naispoliisilla oli luodin osuessa yllään kevyt suojaliivi, jonka alaosan luoti lävisti. Kenttäpoliisien käyttämä suojaliivi kuitenkin hidasti luodin osumanopeutta jonkin verran.

- Ammunnan tapahtuessa partio oli ottamassa autonsa takaosasta taktisia suojavarusteita. Hälytyskeskuksen toimittamien esititetojen perusteella he eivät voineet tietää ampujan sijoittumista. He toimivat taktisesti aivan oikein. He olivat suojassa esitietojen perusteella, Himberg kertoo Keski-Uudenmaan poliisilta saamiensa tietojen perusteella.

Näin Himberg arvioi poliisin suojaliivien ja muiden kenttävarusteiden antamaa suojaa.

- En ehkä tässä yhteydessä halua arvioida asiaa. Varusteet ovat hyvät, koska jokaisella partiolla tämä taktinen suojavarustus on.

Viimeisimpien tietojen mukaan loukkaantuneen naispoliisin tila on edelleen erittäin kriittinen.