1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Pohjalaiset jälleen vahvasti mukana kesän yleisurheilujoukkueissa

Pohjalaiset kisaavat tiukasti sekä mitaleista että edustuspaikoista kesän yleisurheilukaudella. Huippu-urheilujohtaja Jarmo Mäkelä sanoo pohjalaisista löytyvän iskukykyä ja myös määrällisesti pohjalaisurheilijoita on paljon. Keihäsvalinnoista odotetaan tälläkin kaudella mielenkiintoisia.

urheilu
Tero Pitkämäki
Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Tero Pitkämäki on valmistautunut EM-kisoihin harjoittelemalla normaalia tiukemmin.YLE

Yleisurheilun ystävillä on syytä tyytyväisyyteen, sillä odotettavissa on kaksien arvokisojen kausi, johon suomalaisurheilijoiden sanotaan lähtevän terveinä hyvän harjoituskauden jälkeen.

- Harjoitusten kokonaiskuormitus vähenee kauden alkaessa, mikä nostaa urheilijoiden kuntoa, tietää Suomen Urheiluliiton huippu-urheilujohtaja Jarmo Mäkelä.

Leveällä kärjellä

Monien aiempien kausien tapaan pohjalaisurheilijoista löytyy potentiaalisia menestyjiä monessa yleisurheilulajissa.

- Tero Pitkämäen ja Olli-Pekka Karjalaisen lisäksi mm. Ari Mannio on talvehtinut hyvin, Harri Haatainen yrittää paluuta ja Merja Korpela tavoittelee tietysti finaalipaikkaa ainakin Euroopan mestaruuskilpailuista, listaa Mäkelä pohjalaisia.

- Tarkastellaanpa joukkueen iskukykypäätä tai laajuutta, niin Etelä-Pohjanmaa on vahvasti mukana, Jarmo Mäkelä sanoo.

Kesän kilpailukausi on alkanut Mäkelän mukaan pirteästi ja hiukan tavanomaista aikaisemmin, alkukesästä olevien Helsingin EM-kisojen takia.

- Tunnelma on hyvä, tulostaso pirteä ja monessa lajissa hyvää kautta on nyt lupa odottaa usealtakin urheilijalta, Jarmo Mäkelä sanoo ja mainitsee esimerkkeinä ainakin pituushypyn, moukarinheiton ja 1500 metrin juoksun.

Keihäsvalinnat kesäkuun puolivälissä

Kesän 2011 Daegun MM-kilpailuja edelsi suomalaisten keihäsmiesten valintarumba, jonka lopputulos ei miellyttänyt kaikkia.

- Kansainvälisiin kilpailuihin lähtijoitä on vaikea ennakoida, sillä tälläkin kaudella voi olla 8-9 miestä, jotka kilpailevat edustuspaikoista. Lisäksi kaikki eivät ole vielä edes aloittaneet kilpailukautta, Jarmo Mäkelä miettii.

Valinnat EM-kilpailuihin tehdään kesäkuun puolivälissä, jolloin käydään Pihtiputaan keihäskarnevaalit.

- Olemme luvanneet, että jos tuon kisan voittaja heittää 84 metriä, niin hänelle on luvassa varma paikka Helsinkiin, Mäkelä sanoo.

- Keihäsvalinnoissa teit mitä teit, voi olla, että lopputulos ei miellytä kaikkia, huippu-urheilujohtaja luotaa valitsijan vaikeaa roolia.

Lue seuraavaksi