1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Finnairin Vehviläisen asuntokaupat syyteharkintaan

Poliisi epäilee Finnairin toimitusjohtajaa Mika Vehviläistä lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa. Poliisi ei vielä suostu kertomaan, ketä tai keitä se epäilee lahjuksen antamisesta. Lahjuksen antamisepäilyt kohdistuvat kuitenkin Eläkevakuutusyhtiö Ilmariseen.

Poliisi on saanut valmiiksi Finnairin toimitusjohtajan Mika Vehviläisen asuntokauppoja koskevan esitutkinnan.

Poliisitutkinnassa selvitettiin Vehviläisen asuntokauppoja. Vehviläinen myi asuntonsa eläkevakuutusyhtiö Ilmariselle, joka vuokrasi asunnon takaisin Vehviläiselle. Asunnon vuokran maksaa Vehviläisen työnantaja Finnair. Poliisi selvitti myös Ilmarisen ja Finnairin yhteistä liiketoimintaa. Poliisin mukaan Vehviläisen asuntokaupat tehtiin samaan aikaan kun Finnair ja Ilmarinen neuvottelivat Finnairin uuden pääkonttorin rakentamisesta.

- Poliisi on selvittänyt nämä asuntokaupat perusteellisesti. Me epäilemme, että asuntokaupassa ei ole perustetta, vaan otettu etu on oikeudeton. Poliisin mukaan asuntokauppaa voidaan pitää lahjuksena, Helsingin talousrikosyksikön johtaja Ilkka Koskimäki sanoi Yle Uutisille.

Toimitusjohtaja Mika Vehviläinen pitää asian puimista sekä omien, että muiden osapuolien etujen mukaisena.

- On hyvä, että prosessi käydään huolella läpi. Jään luottavaisin mielin odottamaan syyttäjän harkintaa, Vehviläinen sanoi.

Esitutkinta-aineisto on lähetetty loppulausunnolle. Syyteharkintaan sen on määrä lähteä kesäkuun puolivälissä.