Korundin ensimmäinen vuosi houkutteli 52 000 kävijää

Rovaniemen kulttuuritalo Korundi keräsi ensimmäisenä toimintavuotena noin 52 000 kävijää, kertoo talon myynnistä ja markkinoinnista vastaava Arktikum-palvelut Oy. Korundiin ei oltu asetettu kävijätavoitetta.

Corundum (Korut ja jalokivet)
Korundin julkisivu tielle päin.YLE / Tanja Männistö

Korundi avattiin toukokuun lopussa 2011. Silloin Rovaniemen taidemuseon näyttelytilat yli kaksinkertaistuivat ja nyt näyttelytilaa on noin 1500 neliötä. Uusissa taidemuseon tiloissa vieraili ensimmäisenä toimintavuonna noin 24 500 kävijää. Koululaiskävijöitä tästä määrästä oli noin 27 prosenttia. Arktikum-palvelun mukaan kävijämäärä lähes tuplaantui taidemuseon viimeisimpiin vuosiin verrattuna.

Ulkomaalaisten osuus taidemuseon kävijöistä oli noin 3 prosenttia. Taidemuseon tavoitteena on edelleen lisätä matkailijoiden osuutta kävijäkunnassa.

Korundin myötä myös Lapin kamariorkesteri sai uudet tilat. Kamariorkesterin konserteissa kävi kuluneen vuoden aikana yhteensä 17 000 kävijää. Konsertit olivat yhtä lukuunottamatta kaikki loppuunmyytyjä.

Kamariorkesterin lisäksi Korundi-salia vuokrattiin ulkopuolisille käyttäjille. Näitä olivat paikalliset yritykset ja yhdistykset, jotka ovat järjestäneet salissa muun muassa seminaareja, henkilöstöpäiviä ja vuosijuhlia. Myös konsertteja ja teatteriesityksiä järjestettiin. Nämä tilaisuudet keräsivät yhteensä noin 14 000 kävijää.