1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Vöyrillä juostaan elämän puolesta

Kun vakava sairaus osuu kohdalle, pistää se asiat kerralla uusiksi. Tuen tarve tässä kohtaa on suuri, sen tietää vakavasta sairaudesta toipuva vaasalainen Eva-Maria Strömsholm.

Urheilu
Spring för livet - Juokse elämän puolesta -tapahtuma keräsi runsaan osallistujajoukon vuonna 2011.
Ann-Britt Pada
Eva-Maria Strömsholm ottaa taas tuntumaa lenkkeilyyn.

Eva-Maria Strömsholm on 30-vuotias pitkänmatkanjuoksija. Kilometrejä on kertynyt reippaasti, sillä puolimaraton on Eva-Marian suosikkimatkoja. Tiiviille harjoittelulle ja kilpailemiselle tuli yhtäkkinen pysähdys kun Eva-Maria sai nelisen vuotta sitten tietää sairastavansa syöpää. Diagnoosi oli munasarjasyöpä, joka on nuorilla naisilla hyvin harvinainen.

Hyvässä fyysisessä kunnossa tuolloin ollut Eva-Maria kävi läpi kaksi leikkausta ja syöpä näytti talttuvan. Sitten syöpä tuli uudestaan ja leikkauksia tehtiin vielä kolme lisää, joiden lisäksi alkoivat sytostaattihoidot. Kunto meni niin heikoksi, että nuori nainen joutui sänkypotilaaksi puolen vuoden ajaksi.

Spring för livet - Juokse elämän puolesta

Omat kokemukset vakavasta sairaudesta saivat Eva-Marian miettimään, miten hän voisi osaltaan auttaa muita. Urheilullisena ihmisenä hän keksi järjestää liikunnallisen hyväntekeväisyystapahtuman, jossa kerätyt varat luovutettaisiin Vaasan keskussairaalan lapsisyöpäpotilaille ja heidän perheilleen.

Tapahtuma järjestettiin viime vuonna ensimmäisen kerran Vöyrillä ja se oli menestys. Kävelemään tai hölkkäämään lähti lähes 550 ihmistä ja sairaalalle rahaa kerättiin yli 8000 euroa. Tänä vuonna tapahtuman tavoite on vielä tätäkin suurempi ja odotukset ovat korkealla. Tapahtuma järjestetään Vöyrin urheilukeskuksessa 15.6.