Pitopalveluissa paiskitaan pitkää päivää

Kevään ja kesän juhlat tietävät pitopalveluyrittäjille työntäyteisiä päiviä. Moni asiakas haluaa nykyään kaiken valmiiksi tehtynä ja tarjottunakin, sillä he haluavat viettää juhliaan ilman huolta tarjoilun sujumisesta.

pitopalvelut
Täytekakku
Kakussa pitää olla näköä ja makua.Antti Seppälä / Yle

Valmistujaisjuhlasesonki pitää pitopalveluyrittäjät kiireisinä. Valmistujaisten aika onkin alan yrittäjille usein vuoden vilkkain sesonki.

Pitopalvelujen kiireitä on viime vuosina lisännyt myös se, että yhä useampi haluaa keskittyä itse juhlaan ja vieraiden kanssa seurusteluun, jolloin pöydän antimista palkataan huolehtimaan ammattilainen. Yrittäjä Hans Westerholm Wanha Wasa Cateringistä on huomannut muutoksen.

- Ihmiset haluavat olla vieraiden kanssa ja nauttia ruuasta, siksi tämä lisääntyy jatkuvasti ja se on hyvä meille. Lisäksi moni ei osaa valmistaa erikoisruokia itse ja me taas pystymme niitä tekemään, sanoo Westerholm.