Murhia, maailmanennätys ja hattulalaista kirjallisuutta

Hattula ja hattulalaiset tarjoavat kesäkuun nimikkopäivillään parasta, mitä Hattulasta löytyy, lupaa kunnan kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Heli Roisko. Uutta ja perinteistä yhdistelevä Hattula Päivät tarjoavat mm. kulttuuria ja liikuntaa.

Kuva: Yle / Markku Karvonen

Hattulan vuoden tapahtuma- ja nimikkoviikko alkaa lasten omalla päivällä keskiviikkona 6.6. päiväkoteja kiertävällä nukketeatterilla.

Hattulalaiset taiteilijat järjestävät ensimmäistä kertaa yhteisnäyttelyn. Elämän iloa -kesänäyttely avautuu Nuorisotalolla Hattula Päivien alkajaisiksi. Mukana on 11 paikkakunnan taiteilijaa ammattilaisista taiteen harrastajiin.

Dekkareita ja Yökirjasto

Dekkari-ilta on hattulalainen perinne, jota ylläpitää etenkin Mauri Sariola -seura. Dekkari-illan vieraat 7.6. ovat jännityskirjoineen Kari Häkämies, Timo Sandberg ja Pirjo Tuominen.

Perjantain 8.6. Yökirjaston ohjelmassa on mm. kauhukirjavinkkausta, runokaraokea, kirjojen tuunausta vintage-hengessä sekä hattulalaisten tietokirjailijoiden pohdintaa kauneudesta ja hyvästä elämästä.

Tyrväntö-Seuran kalaillassa sunnuntaina ilmestyy uusin seudun kirja, seuran juhlavuoden kuvateos Tyrväntö – kyliä ja maisemia.

Hattulalaiset yrittävät maailmanennätystä

Rullapotkukelkkailun 24 tunnin maailmaennätystä pitävät tällä hetkellä hallussaan Kalvolan Keihään potkuttajat. Hattulan Isku ja Visa yrittävät kaapata ennätyksen omaan kuntaan perjantain ja lauantain aikana, jolloin matkaa pitäisi kertyä yli 340 kilometriä.

Torstaina kunta avaa käyttöön uuden lähiliikuntapaikan Parolassa. Katusähly on tällä kertaa valtakunnallinen osakilpailu, josta parhaat lähtevät loppukilpailuihin Helsinkiin. Mukana on runsaat 20 joukkuetta.

Lisäksi liikkujille on tarjolla päivien aikana mm. ratsastusta ja golfia.

Rikosbussi palaa Länsi-Hattulan reitille

Kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Heli Roisko arvelee, että tälläkin kertaa kovin tunku on rikosbussin kiertoajeluille, kun pitkän poliisiuran Hattulassa tehnyt Raimo Siren kierrättää uteliaita vanhoilla rikospaikoilla.

Väkeä tulevat keräämään myös perinteiset Hattulan Toripäivä esiintyjineen, satamatanssit, karaokekisat ja muut musiikkitapahtumat. Kun nuoret saivat Facebookissa äänestää oman suosikkinsa lauantai-iltapäivälle, heidän valintansa oli LordEst.

Kun Heli Roiskolta kysyy, mikä Hattula Päivissä poikkeaa muista vastaavista kesäviikoista, hän miettii hetken ja sanoo, että kaikki on vain niin hattulalaista.