1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Ulkomaat

Toistakymmentä kuollut Pohjois-Italian tuhoisassa maanjäristyksessä

Ainakin 16 ihmistä on kuollut ja useita loukkaantunut maanjäristyksessä Pohjois-Italiassa. Järistys romahdutti useita edellisessä maanjäristyksessä vaurioituneita rakennuksia. Myöhemmin tiistaina alueella sattui uusi lähes yhtä voimakas jälkijäristys.

Kuva: Elisabetta Baracchi / EPA

Ainakin 16 ihmistä on kuollut Pohjois-Italiassa aamulla tapahtuneessa maanjäristyksessä. Useita ihmisiä on jäänyt loukkuun romahtaneiden rakennusten alle. Järistys tapahtui samalla alueella, jossa maa järisi runsas viikko sitten.

Tuhannet italialaiset asuvat teltoissa ja autoissa edellisen maanjäristyksen jäljiltä. Viranomaisten mukaan tämän päiväinen järistys nostaa kodittomien määrän 14 000:een Emilia-Romagnan alueella.

Voimakkuudeltaan 5,8 magnitudin järistystä seurasi useita jälkijäristyksiä, joista voimakkain oli 5,6 magnitudia. Uutistoimisto Ansan mukaan kuolonuhreja on löydetty San Felice del Panaron, Mirandolan, Concordian ja Finalen alueella. Noin 350 ihmistä on loukkaantunut. Kadonneiden tarkkaa määrää ei vielä tiedetä.

Noin 30 kilometrin päässä Modenan kaupungista tapahtunut järistys romahdutti useita rakennuksia, jotka vaurioituivat edellisessä maanjäristyksessä, muun muassa Emilia-Romagnan alueella useat historialliset rakennukset ovat kärsineet lisävahinkoja.

Maanjäristyksen takia junaliikenne Bolognan lähistöllä keskeytettiin hetkeksi ja useita kouluja sekä julkisia rakennuksia evakuoitiin jopa Firenzessä asti. Urheiluautovalmistaja Ferrari ja moottoripyörävalmistaja Ducati sulkivat tehtaansa turvallisuussyitä.

Suomen ulkoministeriön tietoon ei ole tullut, että järistysalueella olisi suomalaisia loukkaantuneita tai kuolleita.  Suomen suurlähetystö Roomassa seuraa tilannetta.

Runsas viikko sitten Italiassa tapahtuneessa maanjäristyksessä kuoli kuusi ihmistä.