Vihaiset linnut lentävät pankkikortteihin Venäjällä

Rovion Angry Birds -videopelien oheistuotteiden valikoima laajenee rahoitusalalle, kun venäläispankki ottaa käyttöön Angry Birds -pankkikortin. Korttia koristavat videopelin lintuhahmot ja niillä saa alennusta Angry Birds -tuotteista, kertoo uutistoimisto AP.

Ulkomaat
Angry Birds Space
Angry Birds SpaceRovio Entertainment

Venäläispankki Promsvjazbank alkaa myöntää kesäkuusta lähtien asiakkailleen Angry Birds -pankkikortteja, kertoo uutistoimisto AP.

MasterCards- ja käteiskorttien kuvituksena ovat suomalaisyhtiö Rovion Angry Birds -pelien lintuhahmot ja korteilla saa kymmenen prosentin alennuksen Angry Birds -tuotteista.

Promsvjazbank ottaa lintukortit käyttöön yhteistyössä Rovion venäläisagentin Internet Retail Solutionin kanssa, kertoo uutistoimisto AP.

Rovio on tuonut jo aiemmin markkinoille erilaisia Angry Birds -oheistuotteita, kuten leluja ja lastenvaatteita. Venäläiset pankkikortit ovat kuitenkin ensimmäinen vihaisia lintuja hyödyntävä rahoitusmarkkinoiden tuote.

Promsvjazbankin edustaja Ivan Pjatkov kertoo, että aluksi aiotaan painaa 50 000 Angry Birds -korttia, mutta määrän odotetaan kaksinkertaistuvan vuoden loppuun mennessä.

Pankki odottaa, että korteista ovat kiinnostuneet erityisesti 25 - 35-vuotiaat kaupunkilaiset. Monet ovat jo osoittaneet korttia kohtaan kiinnostusta venäläislehtien uutisoitua asiasta.

- Jotkut asiakkaat vaativat Angry Birds -korttejaan heti, ennen virallista julkistamista, Pjatkov kertoo.

Angry Birds -peliä on ladattu Venäjällä jo yli kymmenen miljoonaa kertaa.

Lähteet: AP