VR lisää lippujen automaattimyyntiä

VR uusii kaikki lipunmyyntiautomaattinsa. Samalla automaattien määrä kaksinkertaistuu. VR pystyttää automaatit myös 30:lle sellaiselle asemalle, joilla ei tällä hetkellä ole ollenkaan lipunmyyntiä.

Kotimaa
VR:n uusia lippuautomaatteja Helsingin rautatieasemalla
Leif Rosnell / VR

Uusien kosketusnäytöllisten automaattien asennus alkaa tammikuussa ja työn pitäisi valmistua maaliskuun loppuun mennessä. Yhteensä 72:lle asemalle asennetaan 128 automaattia.

Jatkossakaan kaikilla asemilla ei pysty ostamaan lippua, sillä junat pysähtyvät lähes 200:lla pysäkillä.

Uusien ostopisteiden toivotaan lisäävän itsepalvelua, tehostavan lipunmyyntiä ja lyhentävän jonotusaikoja. Nykyisin lähes 12 prosenttia lipuista ostetaan automaateista. VR:n mukaan uudistuksen tavoitteena ei kuitenkaan ole lipunmyyjien määrän vähentäminen.

Uudet automaatit asennetaan pääsääntöisesti asemien ulkopuolelle, joten niitä voi käyttää lähes vuorokauden ympäri. VR on pyrkinyt varmistamaan, että laitteet toimivat kunnolla myös ulkoilmassa. Uusissa automaateissa voi käyttää vain sirullisia pankki- ja luottokortteja, ei magneettijuovalla varustettuja vanhoja kortteja. Lipun voi maksaa myös American Expressillä ja VR:n Matkatilikorteilla.

Lähteet: YLE Uutiset