1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kysyntä ja tarjonta

Preppauskursseille riittää kysyntää

Osa lukiolaisista opiskelee myös lomalla. Kesällä järjestettäville preppauskursseille on ollut viimevuotista enemmän kysyntää.

Kysyntä ja tarjonta
Naisopiskelija istuu pöydän ääressä ja lukee kirjaa sekä tekee muistiinpanoja. Pöydällä laukku ja vesipullo.
YLE

Syksyn ylioppilaskokeisiin valmistautuvat ovat ilmoittautuneet innokkaasti Mikkelin kesäyliopiston tarjoamille valmennuskursseille. Tehokurssien suosio kielii koulutussuunnittelija Tiina Roikosen mukaan abiturienttien halusta hajauttaa yo-kirjoituksiaan pidemmälle aikavälille.

Myös vaikeaksi koetut kevään kirjoitukset saattavat lisätä osallistujien määrää.

- Voi olla, että kesätöitä on nyt heikommin tarjolla. Opiskelijat käyttävät aikansa hyödyksi ja tulevat siksi kertaamaan, Roikonen arvelee.

Englannin preppauskurssi on hakijamäärien perusteella tämänkin kesän suosikki.

Yliopistojen pääsykoekursseilla tuntumaa opiskelijaelämään

Pääsykokeiden kolkutellessa myös monet hakeutuvat valmennuskursseille lukujensa tehostamiseksi. Valmennuskurssien järjestämistä korkeakouluopintoihin hakeville on mietitty Mikkelin kesäyliopistossa. Vähäisestä kysynnästä johtuen niitä ei ole kuitenkaan tarjolla.

- Valmennuskurssit eivät tietenkään ole poissuljettu vaihtoehto, mutta hintojen nostaminen taivaisiin pienen osallistujamäärän vuoksi ei ole mielekästä.

Kontaktiopetuksen perään haikailevat joutuvatkin usein matkustamaan toiseen kaupunkiin. Valmennuskursseilta haetaan Roikosen mukaan asiantuntevan opetuksen lisäksi myös muita asioita.

- Nuoret lähtevät hakemaan valmennuskurssien kautta kosketusta akateemiseen maailmaan. Monille on tärkeää päästä opiskelemaan samanhenkisten kanssa.

Lue seuraavaksi