1. yle.fi
  2. Uutiset

Lappeenrannan keskustaan viini- ja olutravintola

Ravintola Wolkoff laajentaa toimintaansa rakentamalla Wilhunkulmaan viinituvan. Paikalla on aiemmin toiminut akkuliike. Museovirasto oli aiemmin jarruttanut suojellun rakennuksen remontointisuunnitelmia. Nyt luvat keveämmälle remontille on kuitenkin saatu.

Museovirasto
Viiniä kaadetaan lasiin.
YLE Keski-Suomi / Einari Viirret

Rakentaminen alkaa kesällä ja valmista pitäisi olla jouluun mennessä, sanoo Lappeenrannan tilakeskuksen johtaja Ilpo Koponen.

- Projekti on parasta aikaa urakkalaskennassa, hän sanoo.

Olut- ja viiniravintola tulee paraatipaikalle, kauppiaskadun ja Ainonkadun kulmaan.

Ravintoloitsijana tiloissa toimii ravintola Wolkoff, mutta tilat omistaa kaupunki. Hintaa remontille tulee noin 300 000 euroa.

Museovirasto jarrutti

Rakennussuunnitelmat lykkääntyivät aiemmin, koska museovirasto ei lämmennyt suojellun rakennuksen remontointisuunnitelmille. Nyt lupa on kuitenkin saatu aiempaa keveämpää remonttia varten.

Tuleva viiniravintola koostuu kahdesta erillisestä tilasta, jotka oli tarkoitus yhdistää yhdyskäytävällä. Tilojen yhdistäminen olisi edellyttänyt maan kaivamista ja uusien seinien rakentamista, johon Museovirasto ei kuitenkaan antanut lupaa.

- Kyllä me vähän ihmeteltiin sitä Museoviraston suhtautumista. Tilat jäävät nyt erillisiksi. Toiseen tilaan tulee ravintola ja toiseen kabinetti suljettuja tilauksia varten, Koponen sanoo.

Talon kivijalassa, tulevan viinituvan paikalla on aiemmin toiminut akkuliike Akku-Arkka ja tulevan kabinetin tilalla akkuliikkeen varasto.

Lue seuraavaksi