1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

The Guardian: Putin aikoo jättää Lontoon olympialaiset väliin

Brittilehden diplomaattilähteiden mukaan Venäjän presidentti ei osallistu Lontoon olympialaisten avajaisiin, vaikka Venäjä isännöi vuoden 2014 talviolympialaiset Sotshissa.

Ulkomaat

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei aio matkustaa Lontoon kesäolympialaisten avajaisiin, kertoo brittiläinen The Guardian -sanomalehti. Lehti pohjaa tietonsa diplomaattilähteisiin. Guardian pitää Putinin ratkaisua merkkinä siitä, että tämä on edelleen ärtynyt ja tyytymätön Britanniaan.

Guardianin mukaan Putin todennäköisesti lähettää pääministeri Dmitri Medvedevin Lontooseen olympialaisten avajaisiin, jotka pidetään 27. heinäkuuta.

Venäjän ja Britannian suhteita on viilentänyt muun muassa entisen FSB-agentin Aleksandr Litvinenkon murha Lontoossa vuonna 2006. Venäjä ei ole suostunut luovuttamaan Britanniaan murhasta epäiltyä Andrei Lugovoita.

Venäjää puolestaan ärsyttää se, että Britannia ei ole suostunut luovuttamaan Venäjälle hallinnon vastustajia kuten liikemies Boris Berezovskia ja tshetsheeniseparatistien edustajaa Ahmed Zakajevia.

Lisäksi Britannian parlamentissa on esitetty vaatimuksia viisumikiellon asettamisesta venäläisille viranomaisille, jotka ovat sekaantuneet asianajaja Sergei Magnitskin kuolemaan vankilassa vuonna 2009.

Lue seuraavaksi