1. yle.fi
  2. Uutiset

Kotkan yhteysalusliikennne siirtyy uudelle toimijalle

Saaristoliikenteeseen tulee todennäköisesti uusi pääalus. Muilta osin palvelutasoa ei tulla nostamaan, vaikka kuljetusyhteyksiä täydentänyt Kotkan rannikkopataljoona aiotaan lakkauttaa.

Kotka
Haapasaari, Kotka
ArkistokuvaaYLE / Raine Martikainen

Kotkan yhteysalusliikenne on saamassa uuden toimijan ja mahdollisesti uuden aluksen. Nykyinen yhteysalusliikennettä koskeva sopimus päättyy vuoden 2013 heinäkuun lopussa. Kilpailutus päättyi 18. toukokuuta, ja tarjouksia tuli viisi.

- Valinta on tarkoitus tehdä ensi viikon alussa, kertoo saaristoliikenteen hankinnan asiantuntija Tapani Jaakkola Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta.

Uusi toimija aloittaa vuonna 2014, joten nykyinen sopimus tulee päättymään puoli vuotta ennen uuden alkamista.

- Puolen vuoden siirtymäaika kilpailutetaan syksyllä, sanoo Tapani Jaakkola.

Pääalukseen halutaan öljyntorjuntavalmius

Kilpailutuksen lähtökohtana oli, että saaristoliikenteen palvelutaso säilyisi pääosin ennallaan.

- On kuitenkin todennäköistä, että Kotkaan tulee uusi pääalus, sillä haluamme, että siinä on öljyntorjuntavalmius, lisää Tapani Jaakkola.

Meillä ei ole resursseja lähteä nostamaan palvelutasoa.

Tapani Jaakkola

Kilpailutuksen perusteella valittava toimija tulee vastaamaan sekä pääaluksesta että kevyemmistä henkilöliikenteen aluksista.

Kotkan rannikkopataljoona on osaltaan täydentänyt kuljetusyhteyksiä ja huoltoliikennettä saaristoon. Puolustusvoimien uudistussuunnitelman mukaan pataljoona kuitenkin lakkautettaisiin vuoden 2013 lopussa. Tästä huolimatta yhteysliikenteeseen ei ole luvassa enempää aluksia.

- Meillä ei ole resursseja lähteä nostamaan palvelutasoa, toteaa Jaakkola.

Lue seuraavaksi