Koululainen voitti piirustuskilpailun - "rahat traktorin korjuuseen"

Neljäsluokkalaisten Nikke Kuosmasen ja Karoliina Huttusen piirustukset keräävät pian melkoisen määrän katsojia. Koululaisten työt ikuistettiin tienvarsitauluihin viitostien varteen Lapinlahdella.

Lapinlahti
Nikke Kuosmanen seisoo kuvittamansa tienvarsitaulun edessä.
Yle / Toni Pitkänen

Varpaisjärven koulussa opiskelevan Nikke Kuosmasen aiheena oli "ukkeli ja koira". Paloisten koulua käyvän Karoliina Huttusen aiheena oli puolestaan lehmä. Piirustusten menestys ilahduttaa lapsia - kuten myös palkintona saadut stipendit.

- Minulla on tuossa traktorin korjuu, siihen voisi rahaa käyttää, Kuosmanen arvelee.

Karoliina Huttusen työ sijoitettiin Mäntylahden ja Nerkoon tienvarsitauluille sekä Pajuharjun pellolla olevalle taululle. Nikke Kuosmasen työ hyvästelee Nerkoolla Lapinlahdelta pois ajavia.

Karoliina Huttunen seisoo kuvittamansa tienvarsitaulun edessä.
Yle / Toni Pitkänen

Taulujen kuvat valittiin neljäsluokkalaisille järjestetyn piirustuskilpailun perusteella. Raati valitsi Kuosmasen ja Huttusen työt voittajaksi yli sadan kilpailutyön joukosta.

- Voittajien valinta oli vaikea tehtävä, koska työt olivat erittäin hyviä: värikylläisiä, elämäniloa pursuavia. Pakko oli valita vain kaksi, sanoo Lapinlahden kunnan kulttuurikoordinaattori Kirsti Tiirikainen.

Työt näytillä Lapinlahden ja Varpaisjärven kirjastoissa

Kilpailuun tulleet piirustukset kuvasivat arvosteluraadin mukaan hyvin Lapinlahdelle ominaisia asioita. Teemoja olivat esimerkiksi maatalous, liikunta, kulttuuri, vesistöt, viitostie, luonto ja vireä harrastustoiminta.

Taulut paljasti ja voittajille stipendit luovutti Lapinlahdella asuva Pohjois-Savon ELY-keskuksen ylijohtaja Kari Virranta. Kilpailutöistä järjestetään näyttely Lapinlahden kirjaston aulaan ja myöhemmin syksyllä Varpaisjärven kirjaston näyttelytilaan.