Oulun lentoasema täyttyi lomalaisista

Matkustajia kulki torstaina kentällä lomalentojen takia jopa viitisensataa enemmän kuin tavallisesti. Lentoasemalta lähti iltapäivällä lomalennot sekä Haniaan että Antalyaan.

lentokentät
Matkustajat jonottavat lähtöselvitykseen Oulun lentoasemalla.
Lomalaiset toivat kuhinan Oulun lentoasemalle.

Oulun lentoasema täyttyi torstaina iltapäivällä aurinkolaseihin ja kesävaatteisiin sonnustautuneista iloisista matkailijoista. Ja mikäs siinä hymyillessä, kun edessä on lomamatka Kreikkaan tai Turkkiin.

Lentoasemalta lähti torstaina iltapäivällä lomalennot lähes samaan aikaan sekä Haniaan että Antalyaan. Ruukilta ei vältytty, sillä kentällä taivalsi niiden takia jopa viitisensataa matkailijaa enemmän kuin tavallisesti.

- Se on iso määrä. Otimmekin siitä syystä lisää väkeä töihin tälle päivälle, ja lisäksi olemme pyrkineet varmistamaan, että kaikki palvelut pelaavat mahdollisimman sujuvasti, lentoaseman palvelupäällikkö Eija Honkonen kertasi.

Torstai-iltapäivän ruuhkat jatkuvat Oulun lentoasemalla aina heinäkuun loppuun asti. Honkonen muistuttaa, että lomille lähtevien kannattaakin tulla kentälle jopa reilua kahta tuntia aikaisemmin, jos haluaa välttyä pahimmalta ruuhkalta.

Näin teki Haniaan suunnannut, lähtöportin liepeiltä tavoitettu Maija-Liisa Helistö.

- Kaikki menikin sitten sekä lähtöselvityspisteessä että turvatarkastuksessa oikein jouhevasti, emmekä joutuneet jonottamaan lainkaan, hyväntuulinen matkalainen kertoi.

Tyttärensä kanssa etelän lämpöön suuntaamassa oleva Helistö oli tulevasta lomamatkastaan odotetusti innoissaan.

- Luvassa on rentoutumista ja nautiskelua, Helistö sanoi hymyillen.