Moskovassa pidätettiin yli sata mielenosoittajaa

Myös Pietarissa pidätettiin kymmenkunta mielenosoittajaa. Mielenosoittajat huusivat presidentti Vladimir Putinin vastaisia iskulauseita. Mielenosoituksille ei ollut viranomaisten lupaa.

Ulkomaat
Mellakkapoliisi ja mielenosoittajat ottavat yhteen Putinin vastaisessa mielenosoituksessa Moskovassa 31.5.2012.
Sergei Chirikov / EPA

Venäjän poliisi on hajottanut Moskovassa ja Pietarissa pienet hallituksen vastaiset mielenosoitukset ja pidättänyt kymmeniä ihmisiä.

Poliisi kertoo pidättäneensä yli 120 ihmistä Moskovassa ja Pietarissa noin kymmenen. Mielenosoituksille ei ollut viranomaisten lupaa.

Poliisin mukaan Moskovan mielenosoitukseen osallistui noin 150 mielenosoittajaa ja protestia seurasi noin 200 toimittajaa. Oppositiolehti Novaja Gazetan mukaan mielenosoittajia oli noin 300.

Moskovassa pidätettyjen joukossa on kielletyn kansallisen bolshevikkipuolueen johtaja Eduard Limonov ja vasemmistoaktivisti Konstantin Kossiakine.

Mielenosoittajat huusivat presidentti Vladimir Putinin vastaisia iskulauseita ja kantoivat valkoisia nauhoja, jotka ovat nousseet Kremlin vastaisten protestien tunnusmerkiksi.

Oppositio on kahden vuoden ajan järjestänyt vastaavia mielenosoituksia niiden kuukausien viimeisenä päivänä, joissa on 31 päivää.

Mielenosoituksen päivämäärällä viitataan perustuslain 31. pykälään, joka takaa kokoontumisvapauden.

Lähteet: AP, AFP, Itar-Tass, Yle Uutiset