EU:n ympäristökomissaari lupaa lisätä yhteistyötä

EU:n uusi ympäristökomissaari Johannes Hahn lupaa lisätä yhteistyötä eri tahojen kanssa EU:n Itämeri-strategian toteuttamisessa. Hahnin mukaan EU tulee työskentelemään aiempaa tiiviimmin sekä Venäjän että yksityissektorin ja paikallisen tason toimijoiden kanssa.

Kotimaa

Hahn totesi Helsingissä järjestetyssä Itämeri-kokouksessa, että useissa EU:n viime syksynä hyväksymän Itämeri-strategian 80 lippulaivahankkeessa on aletaan jo nähdä tuloksia.

Hän kuitenkin korosti, että strategian toteuttamisessa tarvitaan yhteistyötä eri tahojen kanssa.

Hahn lupasi Helsingin Itämeri-kokouksessa sitoutua edistämään läheistä yhteistyötä EU:n ja sen naapurien, erityisesti Venäjän kanssa.Lisäksi Hahn sitoutui tekemään läheistä yhteistyötä yksityisen sektorin kanssa.

Hahn myös kiitti paikallista tasoa ja kansalaisjärjestöjä avusta strategian valmistelussa, ja lupasi kutsua asianosaiset koolle vuosittain. 1. konferenssi järjestetään Tallinnassa tämän vuoden lokakuussa.

Helcomilta kiitosta Helsingin-kokoukselle

Itämeren suojelukomission Helcomin puheenjohtaja Igor Maydanov kiitti Helsingin Itämeri-kokousta siitä, että sillä on suuri merkitys koko alueen tulevaisuudelle. Maydanov korosti, että Itämeren tila on nopeasti huononemassa. Jos nyt ei toimita, se ei horjuta pelkästään mahdollisuuksia meren elpymiseen, vaan myös koko alueen taloudellisen vaurauden elintärkeää lähdettä, hän totesi.

Hän totesi, että toukokuussa Moskovassa pidetään Helcomin ministerikokous, jota voi pitää yhtenä uutena merkkipaaluna työssä Itämeren pelastamiseksi. Kokouksessa tarkastellaan maiden etenemistä Itämeren suojelutavoitteiden toteuttamisessa.

Lähteet: YLE Uutiset