Kerro kokemuksesi kesätöistä!

Kesätöiden haku alkaa olla kiivaimmillaan. Monet kaupungit ja kunnat hakevat parhaillaan kesätyöntekijöitä mm. viherosastoilleen. Kerro meille omat muistosi kesätöistä!

kesätyö
Nuori kitkemässä istutuksia.
YLE / Tiina Karjalainen

Taide- ja toimintatalo Vimmassa tarjotaan nuorille apua kesätyöhakuun Turussa. Apua ja neuvoja saa päivittäin, mutta Vimma järjestää myös kesätyöhakupajoja, joissa on mahdollisuus osallistua työhaastattelusimulaatioon.

Ensimmäinen kesätyöhakupaja keräsi heti auettuaan paikalle yli parikymmentä nuorta.

- Nuoria on käynyt ihan laidasta laitaan. Tässä kävi juuri nuori pariskunta, he olivat juuri kirjoittaneet ylioppilaiksi. He istuivat tuossa tietokoneitten ääressä melkein kolme tuntia, kirjoittivat työhakemuksia, vertailivat niitä keskenään ja saivat siitä hyviä vinkkejä, kertoo tietopalveluohjaaja Ilona Varjonen.

Varjosen mukaan pajalle hakeutuneet nuoret ovat olleet aktiivisia ja motivoituneita.

- Huomaa, että ei ole ollut opettaja eikä äiti pakottamassa. Oma halu töihin on saanut nuoret liikkeelle.

Mari Kiviniemi on pistäytynyt pajalla muutaman kerran. Hänestä haastavinta on kesätyöhakemuksen laatiminen, koska hyvän hakemuksen pitäisi olla kutakuinkin virheetön.

- Mielestäni paja on hyvä paikka, koska täältä saa neuvoja ja uudenlaisia vinkkejä. Täällä on kopiokoneet ja netti, saa otettua työtodistuksista jäljennökset. Olen saanut täältä varmuutta, Kiviniemi arvioi Vimmassa.

Mikä oli sinun ensimmäinen kesätyöpaikkasi? Kuinka sait homman, haitko lakki kourassa duunia vai auttoivatko tuttavat tai sukulaiset?

Kuinka sinut otettiin työpaikassa vastaan? Opastettiinko kunnolla töihin, tehtiinkö pientä jäynää?

Vastasiko työ odotuksiasi? Jäitkö kenties samalle alalle, vai löytyikö elämänura aivan muulta alalta?

Kerro meille omat kesätyökokemuksesi ja muistosi!

Lähteet: YLE Turku