Abit piikittelivät sikaillen

Abiajeluissa eli penkkareissa tartuttiin jälleen ajankohtaisiin ilmiöihin lempeästi piikitellen. Sikainfluenssarokotteet ja mainoslauseet vääntyivät abien kourissa. Myös huoli tulevaisuudesta näkyi teksteissä. Kirpakka pakkasää ei pelottanut; moni oli pukeutunut pelkkään teepaitaan ja minihameeseen.

Kuva: YLE / Maarit Piri-Lahti

Abi-influenssarokote A1B1I1, Mistä näitä abeja oikein tulee ja nyt alkoi lomautukset.. Penkkareihin kuuluu perinteisesti myönteistä irrottelua, pakkopulla on takana ja vapaus edessä. Abien penkkaripäivänä lukiolaiset suomivat opettajiaan lempeästi piikitellen; noilla pakaroilla voisi puristaa vaikka appelsiinimehua.

Hämeenlinnan, Riihimäen ja Forssan keskustoihin ja torille kerääntyi kymmeniä kuorma-autolastillista abeja, joita runsas yleisö kuvasi ja keräsi tietysti karkit.

Huoli tulevaisuudesta peittyi naamiaisasuihin, joukossa vilahtivat eläimet, tänä vuonna erityisesti sika oli suosittu hahmo, Baywatch-tytöt, Karhukoplat, Sombero-miehet sekä erilaiset fantasiahahmot elokuvista ja sarjakuvista. Moni oli pukeutunut pehmoleluiksi.

Maassamme kirjoittaa tänä vuonna 41 000 abia. Seuraava ylioppilaskirjoitus on 15. maaliskuuta eli äidinkielen essee.