Elias Kahilan sellon soitosta tuli ilmiö

Elias Kahila Band on ainutlaatuinen yhtye Suomessa, jossa kitara on korvattu sellolla. Yhtye sai alkunsa, kun Kahila kuvasi kännykkäkameralla soittoaan ja latasi videot Youtube-kanavalle.

Sellisti Elias Kahila ja laulaja Pekka Louhimo Kuva: Yle Uutiset

Kahila on kehittänyt jousitekniikan, joka mahdollistaa kitaran korvaamisen sellolla svengaavassa pop-musiikissa. Kahilan omalaatuinen soittotyyli on kerännyt valtavasti huomiota Youtube-kanavalla ja yhtyedenottoja on tullut ulkomaita myöten.

- Sain valtavasti kommentteja ja palautetta soitostani ja vähitellen ajattelin, että miltä tuntuisi kasata sellon ympärille kokonainen yhtye, kertoo Kahila Yle Uutiset Suoralle linjalle.

Tällä hetkellä Elias Kahila Band treenaa ahkerasti, sillä edessä on ensimmäinen ulkomaan keikka. Yhtye suuntaa Tukholmassa järjestettäville Smaka på Stockholm-festivaaleille kesäkuun alussa. Kutsu Ruotsiin tuli Youtube-videoiden ansiosta. 

- Olemme saaneet useita keikkatarjouksia ulkomaille ja huomio on todella yllättänyt, kuvailee Kahila.

Elias Kahila Band on herättänyt kiinnostusta myös pitkän linjan muusikoissa kuten Toto-yhtyeen jäsenissä. Kahila on vaihtanut useita viestejä Toton laulaja Joseph Williamsin kanssa ja Williams on kertonut jakaneensa Kahilan soittovideoita eteenpäin sosiaalisessa mediassa.

- Eihän sitä osaa ajatella, että kovan luokan muusikoilla olisi aikaa kuunnella kenenkään maapallon toisella puolella olevan muusikon klippejä, mutta hienoltahan se tuntuu, kuvailee Kahila hämmentyneenä.

Apocalyptica on tienraivaaja

Kahila kertoo, että suomalainen metallimusiikkiyhtye Apocalyptica on ollut merkittävä vaikuttaja kokeilevaan sellomusiikkiin.

-Apocalyptica toi sellon metallimusiikkiin ja me yritämme nyt lyödä sitä läpi kevyemmän pop-musiikin puolelle, kertoo Kahila.

Apocalyptica löi itsensä läpi soittamalla tunnettuja kappaleita uudenlaisella jousitulkinnalla. Myös Elias Kahila Band on tehnyt lukuisista tunnetuista kappaleista omat tulkintansa.

-Toistaiseksi suurin osa on cover-kappaleita, mutta pian myös oma tuotanto tulee lisääntymään.