Vain seinät ja katto kelpaavat Kaavin koulussa

Kaavi haluaa palauttaa yläkoulun takaisin toimintaan. Vanhaa koulua ei kuitenkaan välttämättä kannata korjata.

Kaavi

Kaavin kunta on ryhtynyt valmistelemaan yläkoulun toiminnan palauttamista omaan kuntaan syksyksi 2015. Kunnassa selvitetään, kannattaako vanhaa sisäilmaongelmista kärsinyttä koulua korjata.

Selvitysten mukaan vanhasta koulusta jouduttaisiin uusimaan 85 prosenttia - rakennuksesta jäisivät lähinnä seinät ja katto. Tämä on saanut hanketyöryhmän kallistumaan yhä enemmän uudisrakennuksen kannalle.

Kaavilla ei ole ollut kahteen vuoteen omaa yläkoulua vaan koulu on Juankoskella kuntien sopimuksen mukaisesti rakennuksen huonon kunnon takia. Kunnalla on sopimus yläkoululaisten koulunkäynnistä Juankosken kanssa. Kaavi on kuitenkin päättänyt, että yläkoululaiset palaavat omaan kouluun kolmen vuoden kuluttua.

Valinnassa painavat sekä eurot että koulun toiminnallisuus ja kytkeytyminen pihapiirissä olevaan alakoulun ja päiväkodin toimintaan.

Molemmat vaihtoehdot vievät aikansa

Koulun korjaus tai kokonaan uuden koulun rakentamisen suunnittelu, kilpailutukset ja toteutus vievät niin kauan, että linjapäätös Kaavin yläasteen toteusvaihtoehdosta kustannuksineen halutaan saada valtuuston käsittelyyn loppuvuodesta, ensi vuoden talousarvion käsittelyn yhteyteen.

Kaavin yläkoululla on tehty ilmanvaihdon korjauksia, joilla tilanne on saatu sen verran paremmaksi, että rakennus on saatu käyttökelpoiseksi. Rakennuksen ruokala, liikuntatilat ja pari luokkaa ovat käytössä.