1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Siikalatva

Siikalatvan lukio ylsi lukiovertailussa kymmenen sakkiin

Pulkkilassa sijaitsevassa Siikalatvan lukiossa juhlitaan 16 uutta ylioppilasta,  lukiolaisten ja opettajien lomillepääsyä ja yhdeksättä sijaa lukioiden vertailussa. Ilta-Sanomien tekemässä selvityksessä on vertailtu oppilaiden pakollisten kokeiden pistemäärien keskiarvoja kouluittain.

Siikalatva
Ylioppilaat Joel Hänninen ja Ilari Iso-Junno sekä rehtori Maarit Leskelä.
Yle

Siikalatvan lukion rehtori Maarit Leskelä ei niinkään yllättynyt lukionsa menestyksestä. Riemastui kuitenkin.

- Me olimme jo odottaneet vertailuja, kun viime vuonna ne olivat lakkiaisviikon tiistaina. Ja me olemme olleet apulaisrehtorin kanssa tulisilla hiilillä siitä miten käy. Viime vuoden vertailussa olisimme olleet kymmenes tai kahdestoista näillä pisteillä, Leskelä sanoo.

- Me odotimme kovaa tulosta, mutta vuodet eivät ole veljeksiä keskenään ja sittenhän nämä pistivät vielä paremmaksi, rehtori jatkaa.

Me odotimme kovaa tulosta, mutta vuodet eivät ole veljeksiä keskenään

Maarit Leskelä

Siikajoen lukion lisäksi kymmenen joukkoon ei yltänyt muita pohjoisen kouluja. Oulun lyseon lukio oli toiseksi paras eli 16. Se, toisin kuin Siikajoki, on suurlukio, josta ylioppilaaksi kirjoitti tänä vuonna 160 lukiolaista.

Ryhmäkoko ei ratkaise 

Siikalatvan lukion rehtori Maarit Leskelä ei kuitenkaan usko, että oman koulun hyvä sijoitus on pienen ryhmäkoon ansiota.

- Sillä on merkitystä silloin kun ryhmä toimii ja on dynamiikaltaan positiivisesti asennoitunut opiskeluun. Eihän se varma tae ole menestykseen vaan sillä on vaikutuksensa, jos muut tekijät ovat kunnossa, rehtori Leskelä painottaa.

Kolmen ällän ylioppilas Ilari Iso-Junno allekirjoittaa rehtorin toeamukset ja sanoo, että kolme vuotta lukiossa oli hienoa aikaa.

- Se huipentui siihen, kun käytiin vuosi sitten Wienissä. Siellä sen huomasi, että meidän luokkahenki on tosi hyvä, Iso-Junno sanoo.

Lue seuraavaksi