Eläinsuojelu puhuttaa hämäläisedustajia

Radio Hämeen Politiikan puhemyllyssä muutamat kansanedustajat lähes löysivät itsestään pienen kettutytön.

eläinsuojelu

Hämäläiskansanedustajat edellyttävät eläinsuojelukysymyksissä valvonnan ja säädösten kehittämistä. YLE Radio Hämeen Politiikan puhemyllyssä puhuttiin etenkin turkiseläinten oikeuksien puolesta kiihkeästi.

Sosialidemokraattien Satu Taiveaho muistutti, että Suomessa on eläinsuojelussa ja eläinsuojeluvalvonnassa isoja ongelmia. Ongelmia on Taiveahon mukaan niin turkistarhauksessa, koeläintoiminnassa kuin tehomaataloudessa.

Vihreiden Kirsi Ojansuu lähestyi asiaa kärsimyksen näkökulmasta; Ojansuu muistutti että turkistarhaus aiheuttaa eläimille selvää kärsimystä.

Keskustan Risto Autio puolestaan huomautti, että häntä ärsyttää asiassa eläinsuojelun politisointi. Autio sanoi, että hän ei väheksy eläinsuojelun ongelmaa vaan sen esiintuontia politisoidusti.

Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen pohti asiaa etiikan näkökulmasta. Räsäsen mukaan ihmisellä on oikeus käyttää eläimiä niin ravinnokseen kuin vaatetukseensakin, mutta Päivi Räsänen muistutti, että näin tehtäessä eläimille ei saa tuottaa tuskaa.

Lähteet: YLE Häme