Kulttuuri- ja tiedesäätiö tukee kemiläistä osaamista

Kulttuuri- ja tiedesäätiö Kemi 2000 on jo merkittävä kemiläisen osaamisen tukija. Säätiö jakaa tänä keväänä apurahoja 5000 euron edestä, se on enemmän kuin koskaan säätiön 10 vuoden historian aikana.

Säätiöt ja apurahat
Kulttuuri- ja tiedesäätiö Kemi 2000 jakaa apurahoja taiteen, tieteen ja kotiseututyön hyväksi. Säätiön sihteeri Anja Holpainen sanoo, että apurahoja voi hakea maaliskuun aikana.YLE / Riikka Rautiainen

Kemiläiseen kulttuuri-, tiede- ja kotiseututyöhön jaettava summa on kasvanut tasaisesti säätiön perustamisesta lähtien, sanoo säätiön sihteeri Anja Holpainen.

Holpainen kertoo, että kulttuuri- ja tiedesäätiön pääoma on tätä nykyä noin 170 000 euroa. Lahjoituksia siihen ovat tehneet kaupunki, yrittäjät, yhteisöt sekä yksityiset ihmiset. Rahaa on saatu myös testamenttilahjoituksin.

- Erityisen ilahduttavaa on ollut se, että yksityiset ihmiset ovat ohjanneet säätiöön esimerkiksi merkkipäivämuistamisiaan, sanoo Holpainen.

Kemi tuki kaupungin juhlavuotena

Viime vuonna kulttuuri- ja tiedesäätiötä tuki erityisesti Kemin kaupunki, joka ohjasi säätiöön varoja ja muistamisia 25 000 euroa kaupungin 140-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Kemin kaupunginhallitus päätti maanantaina, että säätiöön ohjataan Kemin elinkeinotoiminnan edistämisrahaston varat, lähes 8000 euroa. Siirrosta päätettiin, koska rahastolla ei ole ollut toimintaa vuosikausiin.

Summasta siirretään 4000 euroa kulttuuri- ja tiedesäätiöön sisältyvään Sonata Arctica rahastoon, joka on tarkoitettu kemiläisten bändien tukemiseen.

Apurahat haettavaksi maaliskuussa

- Tänä päivänä asunto-osakkeet ovat hyvä keino kartuttaa rahastoja. Säätiö hankki viime vuonna omistukseensa asunto-osakkeen, joka laitettiin vuokralle, sanoo kulttuuri- ja tiedesäätiön sihteeri Anja Holpainen.

Hänen mukaansa osakehuoneisto tuottaa tätä nykyä paljon paremmin kuin pankkiin tehty määräaikaistalletus.

- Olemme saaneet hyvät, pitkäaikaiset vuokralaiset, joten näin vuokratulojenkin avulla turvaamme osaltaan apurahojen maksatusta kemiläisille, kuvailee Holpainen.

Säätiön tavoitteena on ostaa lisää asunto-osakkeita, ja kartuttaa säätiön varoja niistä saatavilla vuokratuloilla.

Kulttuuri- ja tiedesäätiön apurahat tulevat haettavaksi maaliskuussa. Apurahaa haetaan kaavakkeella, jonka voi tulostaa internetistä säätiön kotisivuilta.

Lähteet: YLE Perämeri