Muslimiveljeskunta haluaa Mubarakin uuteen oikeudenkäyntiin

Muslimiveljeskunnan Mursi sanoo oikeudenkäyntiä farssiksi, mutta presidentinvaalien vastaehdokas haluaa kaikkien kunnioittavan tuomiota.

Egyptin Muslimiveljeskunnan presidenttiehdokas Mohammed Mursi pitää entisen presidentin Hosni Mubarakin oikeudenkäyntiä farssina. Mursi vaatii uutta oikeudekäyntiä, Muslimiveljeskunta sanoi virallisella Twitter-tilillään.

Muslimiveljeskunta kutsui kannattajiaan suurmielenosoitukseen tuomioiden vuoksi. Veljeskunnan mukaan entisiä turvallisuuspäälliköitä ei olisi pitänyt vapauttaa syytteestä.

- Jos poliisikomentajat ovat syyttömiä, kuka sitten tappoi mielenosoittajat, kysyi Muslimiveljeskunnan johtoon kuuluva Mahmud Ghozlan.

Mubarakin puolueen presidenttiehdokas Ahmed Shafiq puolestaan sanoi, että egyptiläisten pitäisi hyväksyä kaikki tuomiot. Shafiq sanoi tuomioiden osoittavan myös, että kukaan ei ole oikeuden yläpuolella. Shafiq on Mubarakin ajan viimeinen pääministeri.

Mubarak ja entinen sisäministeri Habib al-Adly tuomittiin lauantaina kummatkin elinkautiseen vankeuteen. Sen sijaan kuusi entistä turvallisuuspäällikköä vapautettiin syytteistä.

Egyptin presidentinvaalien toinen kierros käydään 16 - 17. kesäkuuta.