Järjestöillä vaikeuksia käynnistää apua Chileen

Kansainvälisillä avustusjärjestöillä on vaikeuksia käynnistää apua Chileen, koska Haitin maanjäristys on tyhjentänyt varastot avustustarvikkeista. Pulaa on muun muassa valmiiksi pakatusta lääkintämateriaalista.

Kotimaa
Suomen punaisen ristin kansainvälisen avun päällikkö Kalle Löövi
Kalle Löövi

Suomen Punainen Risti on alustavasti selvittänyt Ruotsin ja Norjan Punaisten Ristien kanssa, mitä apua järjestöt saisivat ensihätään kokoon.

SPR:n kansainvälisen avun päällikön Kalle Löövin mukaan tilanne näytä hyvältä, sillä järjestöillä on oikeastaan vain vesiyksiköitä lähettää Chilen katastrofialueelle.

Maanantaina YLEn TV1:n Aamu-tv:ssä vieraillut Löövi tosin muistutti, ettei Chileltä ole tullut vielä virallista avunpyyntöä, koska tuhojen laajuus ei ole selvillä. Tuhojen laajuuden selvittämistä hankaloittaa se, että teitä ja siltoja on poikki ja teleyhteydet ovat katkenneet.

- Maanjäristys oli niin voimakas, että siellä on edelleen alueita, joiden tuhojen laajuudesta ei tiedetä mitään. Siellä missä tieyhteydet pelaavat, kymmenettuhannet ovat paenneet kotoaan, Löövi kertoi.

Tilanne on saanut myös Chilen Punaisen Ristin tiedustelemaan apua internetissä. Löövin mukaan Chilen Punainen Risti on pyytänyt vapaaehtoisia kertomaan blogeissa tuhojen laajuudesta.

Lähteet: YLE Uutiset