Vaikeat jääolot sotkevat Viking Linen aikataulut

Viking Line on perunut useita laivavuoroja myöhäisillalta ja aamulta. Ahvenanmeren voimakas tuuli ja pakkautuneet jäät ovat vaikeuttaneet erityisesti Turun ja Tukholman välistä reittiliikennettä.

Kotimaa

Viking Isabella joutui jäihin juuttumisen jälkeen vaihtamaan suuntaansa ja odottaa Tukholmassa yön yli paluuta Turkuun. Torstai-iltana Viking Amorella puolestaan odotti jäissä irrottamista vielä kymmenen aikaan illalla.

Jäätilanteen vuoksi on peruttu yhä Kapellskärin edustallla jumissa olevan Amorellan sekä illalla irti päässeen Isabellan lisäksi myös Rosellan ja Mariellan lähtöjä. Mariella lähti Tukholmasta kohti Helsinkiä lähes neljä tuntia aikataulustaan myöhässä.

Viimeisin peruttu lähtö on tällä hetkellä Rosellan lähtö Maarianhaminasta Kapellskäriin huomisaamuna kahdeksalta. Perutut lähdöt päivitetään Viking Linen sivuille.

Turun satamasta kerrotaan, että sen sijaan Silja Europa on lähtenyt illalla matkaan klo 21.15 Turusta kohti Tukholmaa. Silja Galaxyn aamun liikennöinnistä ei ole toistaiseksi tietoa.

Lähteet: YLE Uutiset