"Nyt uskaltaa tehdä tilauksia ulkomailta"

Viinikauppa.com-yrityksen vastuuhenkilöitä edustanut oikeustieteen kandidaatti Petteri Snell pitää käräjäoikeuden vapauttavaa päätöstä ns. nettiviinajutussa odotettuna. Snellin mukaan suomalaisille on syntynyt mahdollisuus ostaa tuotteita jostain muualta kuin Alkosta.

Kotimaa

Oikeustieteen kandidaatti Petteri Snell arvioi YLE Uutisten haastattelussa että suomalaiset ovat aikaisemmin joutuneet tilaamaan alkoholia internetin kautta "yön hämärissä".

- Oikeuden päätöksen jälkeen ihmiset uskaltavat tehdä tilauksia ulkomailta ja ymmärtävät, että he eivät syyllisty mihinkään rikolliseen toimintaan. Jos on nopeayhteyksinen netti ja omistaa luottokortin, voi hyvin tilata viiniä itselleen ulkomailta kotiin, Snell sanoo.

Nettiviinajutun eteneminen voi haastaa Alkon monopoliaseman Suomessa. Snell epäilee, että viranomaiset saattavat hakea uutta päätöstä ylemmistä oikeusasteista.

- On mahdollista, että asiaa jatketaan vielä monta vuotta.

Verot maksetaan jatkossakin Suomeen

Viinikauppa.com-yrityksen toiminnalle Snell povaa jatkoa.

- Oletan että toiminta jatkuu kuten tähänkin saakka. Ostaja joutuu kaikissa tapauksissa maksamaan tuotteesta verot - Suomeen tietysti.

Oikeusjutussa puitiin sitä, onko yritys syyllistynyt alkoholin kaukomyyntiin. Kiistan monimutkaiset yksityiskohdat ovat hämmentäneet yleisöä. Snellin mielestä selkein lopputulos on se, että asiakkaat voivat turvallisin mielin tilata viinejä kotiinsa.

- Ehkä viina on aika koukeroinen juttu Suomessa. Siksikin tämä on vaikea ymmärtää.

Lähteet: YLE Uutiset