Korkeat korot viimeistelevät asenteen

"Kuka tahansa korkeat korot alun perin keksikin, kaikki naiset ovat hänelle paljon velkaa." Näin totesi Marilyn Monroe aikoinaan. Näin on: kengät viimeistelevät asukokonaisuuden ja voivat nostaa asenteenkin uudelle tasolle.

kengät
YLE / Anna Keränen

Kunnallispoliitikko Tytti Tuppurainen tykkää kengistä - ja erityisesti korkeista koroista. Naisen kotoa löytyykin useampi kenkävuori.

- Tykkään että kenkiä pitää olla paljon. Niitä voi sitten vaihdella fiiliksen mukaan. Eteisessä on valtaosa niistä kengistä joita käytän päivittäin. Lisää löytyy tuolta lasten vaatekaapeista, Tytti Tuppurainen viittoo pojan huoneen ovelle.

Tarkkaa omistamaansa kenkäparimäärää Tuppurainen ei osaa sanoa. Hän kertoo olevansa suutarin unelma-asiakas joka mieluummin korjauttaa vanhat kenkänsä kuin heittää ne roskiin. Samankokoinen jalka siskon kanssa mahdollistaa myös kenkien vaihtelun päittäin.

Mutta miten asenne muuttuu, kun nainen vetää korkeat korot jalkaan?

- Asiasta ja sanottavastahan se asenne tietysti aina lähtee, mutta ei se pahaakaan tee, että on jalassa sellaiset kengät joissa viihtyy. Korkeat korot ja ryhti tuovat tietynlaista varmuutta olemukseen, Tuppurainen analysoi.

Äidin korkokengissä

Tuppuraisella on edelleen tallessa hänen äitinsä vanhat korkokengät 50-60 -luvulta. Kengät ovat mustaa mokkanahkaa ja niissä on piikkikorko. Noihin kenkiin liittyy myös Tytti Tuppuraisen ensimmäinen kenkämuisto.

- Näitä muistan hiplailleeni äidin kenkäkaapissa ja sittemmin otin ne omakseni.

Tuppuraisen mielestä kengän tärkein ominaisuus on hyvä istuvuus. Kenkä on hyvä, kun se tuntuu hyvältä jalassa eikä lonksu. Tuppurainen myöntää kuitenkin, että myös ulkonäkö on tärkeä kriteeri kenkiä ostettaessa. Toisinaan nainen on erehtynyt myös panemaan jalkaansa tilanteeseen sopimattomat kengät.

- Muutama vuosi sitten kävin maakuntahallituksen matkalla Wienissä. Mukanani oli ainoastaan korkokenkiä. Tuohon reissuun kuului paljon tehdasvierailuja. Siellä sitten kävelin ritilöitten päällä varpaillani. Hyvin siitä selvisin, mutta taitaa seuraavalle tehdasvierailulle tulla muutkin kengät kuin piikkarit mukaan.

Naisten päivää vietetään 8.3.

Lähteet: YLE Oulu / Anna Keränen