Rebekka Rautiainen on vuoden Soroppilainen

Soroppi ry:n 18-vuotissynttäreitä vietettiin perjantaina Joensuun Kansalaistalolla. Pienimuotoisen juhlan kohokohta oli vuoden Soroppilaisen valinta. Valinta kohdistui joensuulaiseen Rebekka Rautiaiseen, perusteena oli Rebekan leivontataito. Hänen leipomiaan korvapuusteja ja marjapiirakoita on saatu nauttia Kansalaistalolla jatkuvasti vuoden 2009 aikana.

Kuva: YLE / Tapio Laakkonen

Vuoden Soroppilainen pokkasi palkintonsa perjantaina iltapäivällä järjestetyssä juhlassa. 57-vuotias joensuulainen Rebekka Rautiainen on ammatiltaan leipuri, mutta astma katkaisi hänen työuransa joensulaisessa leipomossa. Pienempimuotoinen leivonta kuitenkin onnistuu, joten kansalaistalon väki on saanut nauttia leipurin taidoista todella usein.

Rebekka kertoo olevansa innokas maratonien juoksija. Hän juoksi 90-luvun alussa ensimmäisen maratoninsa, sen jälkeen juostuja maratoneja on kertynyt yhteensä 131 kappaletta. Viime kesän juoksusuunnitelmat menivät kuitenkin poskelleen jalkavaivojen takia.

Joensuun Kansalaistaloa ylläpitää kolme järjestöä, joista yksi on Soroppi ry. Soroppi ry:n toimintoja ovat mm.kansankahvila, polkupyörien vuokraus ja erilaiset avunvälitystehtävät.

Perjantaisessa juhlassa jaettiin myös kunniamaininta toiminnasta kansalaistalolla. Sen sai Jouni Seppänen ansiokkaasta polkupyörien korjaustoiminnasta.