Räppäri Lil Wayne vuodeksi vankilaan

Amerikkalaisräppäri Lil Wayne on tuomittu vuodeksi vankilaan sen jälkeen, kun hän myösi oikeudessa syyllistyneensä aseen luvattomaan hallussapitoon. Syytteet liittyivät vuoteen 2007, kun hänet vangittiin ja samassa yhteydessä hänen kiertuebussistaan löytyi ladattu ase.

viihde
Lil Wayne
Universal Records / lilwayne-online.com

Lil Wayne oli kuulemassa tuomionsa maanantaina tuomioistuimessa New Yorkissa. Hän aloitti vuoden mittaisen vankeusrangaistuksensa välittömästi. Räppärin lakimiehen mukaan mies kärsii rangaistuksensa mitä todennäköisimmin turvasäilössä eli erotettuna muista vangeista. Lil Wayne voi päästä vapaaksi noin kahdeksan kuukauden jälkeen, mikäli hän käyttäytyy hyvin.

Räppärin tuomion julkistamista lykättiin muutamaan kertaan. Ensimmäisellä kerralla lykkäys tuli Waynen hammaslääkärikäynnin takia ja toisella tulipalon takia New Yorkin oikeustalolla.

Lil Wayne, oikealta nimeltään Dwayne Carter, on valmistautunut vankeusrangaitukseensa jo jonkin aikaa. Hän on esimerkiksi hyvästellyt fanejaan konserteissa ja netissä julkaistuissa videoissa. Räppäri on luvannut faneilleen, että kirjoittaa uutta musiikkia vankilassa istuessaan.

Lähteet: AP, Reuters, YLE Uutiset