1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Monacon Carolinen aviomies sai sakot pahoinpitelystä

Monacon prinsessan Carolinen aviomies, prinssi Ernst August on saanut 200 000 euron sakot hotellinjohtajan pahoinpitelystä kenialaisella Lamun lomasaarella.

Prinssin mukaan kyse oli parista korvapuustista siksi, että hänen loistohotellinsa diskon laser-show häiritsi hänen illallistaan.

Juttu oli oikeudessa aikaisemmin jo 2004, jolloin prinssi Ernst sai 445 000 euron sakot vakavan ruumiinvamman aiheuttamisesta. Uusi oikeudenkäynti saatiin toimeksi kun prinsessa Caroline vahvisti aviomiehensä kertomuksen tapahtumien kulusta.

Nyt päättyneessä uudessa oikeudenkäynnissä prinssi Ernst vaati kaikkien syytteiden hylkäämistä. Hän kiisti pahoinpidelleensä humalassa hotellinjohtajaa ja väitti todisteita valehteluksi. Prinssi aikoo valittaa tuomiostaan. Pahoinpitely tapahtui Lamun lomasaarella jo vuonna 2000.

Prinssi Ernst August avioitui Monacon prinsessan Carolinen kanssa 1999. Prinssi Ernst on Hanoverin ruhtinassukua ja Englannin kuningatar Elisabet II on hänen kaukainen sukulaisensa.

Prinssi on aikaisemminkin herättänyt huomiota käytöksellään erilaisissa tilaisuuksissa. Myös hänen ja prinsessa Carolinen avioliiton kestävyyttä on eri tilanteissa epäilty. Monacon hovi on kiistänyt kaikki vihjaukset avioliiton kariutumisesta.