Kotkalainen lohipitsa pärjää maailmalla

Kotkassa suunniteltu lohipitsaresepti on menestynyt arvostetussa kansainvälisessä pitsakilpailussa.

Kuva: YLE Kymenlaakso

Kotkalaisen Kotipizza-yrittäjä Esa Tirkkosen ideasta kehitetty Kotzone-taskupitsa saavutti kolmannen tilan Yhdysvalloissa järjestetyssä pitsareseptiikan kansainvälisessä kilpailussa.

Pitsan täytteinä oli kylmäsavustettua lohta, punasipulia, salaattia, tuoretta pinaattia, tomaattia ja juustoa. Kastikkeina oli sitruuna-hunajalla maustettua salaattikastiketta ja balsamicoa.

Loppukilpailuun osallistui Suomen lisäksi joukkueita muun muassa Italiasta, Yhdysvalloista ja Australiasta. Voittajaksi arvioitiin Italian joukkue ja toiseksi kilpailussa tuli Yhdysvallat.

- Erityisen hienoksi saavutuksemme tekee se, että toimme uuden makutrendin kansainvälisille pitsamarkkinoille. Myös keveys ja kuitupitoisuus herättivät huomiota ja olivat varsinkin naisten mieleen, kertovat palkitun pitsan mestarileipurit Kati Bergman ja Riitta Martiskainen.

Ensimmäiset Kotzone-pitsat tuotiin Kotipizza-myymälöiden tuotevalikoimaan vuonna 2002.