Ravintoloitsija Teijo Villa rakastui kahviin

Porilaisen Teijo Villan intohimoinen suhde kahviin syntyi sapattivapaalla Euroopassa. Moottoripyörämatkalla tuli maistettua eri maiden eri makuisia kahveja jopa 15 kuppia päivässä. Samalla syntyi ajatus siitä, mitä on hyvä kahvi.

Kahvimoguli Teijo Villa studiossa. Kuva: YLE / Mika Viljanen

Kahvimoguli Villa pitää Porissa kolmea kahvilaa. Itse hän kertoo juovansa kahvia kolme, kahden desin mukillista ennen puoltapäivää. Iltapäivällä hän siirtyy kohti tummempaa ja lyhyempää kahvia, espressoa. Viimeisen kupillisen Villa nauttii iltakymmenen jälkeen.

- Hyvä kahvi muodostuu happamuuden, kitkeryyden ja aromin tasapainosta. Tärkeätä on tietenkin myös tuoreus ja oikea valmistus. Hyvä kahvi on myös sellainen kahvi, mikä kullekin maistuu.

-Tumma paahto on vatsalle parempi vaihtoehto. Vaalean paahdon ph-arvo on niin alhainen, että juoman happamuus ,varsinkin tyhjään vatsaan otettuna, ärsyttää vatsaa. Tumman paahdon etu on siinä, että ph arvo nousee neutaalimpaan suuntaan paahdettaessa.

Villan mukaan kahviloissa pääasia on pieni tauko. Sinne vie tarve joko syödä ja juoda jotain tai vain halu istua ja katsella ihmisiä.