Tim Burton: 3D-tekniikka ei syrjäytä sisältöä

Liisa Ihmemaassa -elokuva rikkoi avajaisviikonloppunaan 3D-elokuvien lipunmyyntiennätyksen. Ohjaaja Tim Burton ei kuitenkaan usko, että tekniikan kehittyminen syrjäyttäisi sisällön merkityksen tulevaisuudessa.

viihde

Ohjaaja Tim Burtonin Liisa Ihmemaassa -elokuvassa Liisa on varttunut nuoreksi naiseksi. Hän tipahtaa jälleen kaninkoloon ja uusi seikkaili lapsuuden taianomaisessa maailmassa alkaa. Hullua Hatuntekijää näyttelevä Johnny Depp kertoo olevansa Liisa Ihmemaassa -fani.

- Jotkut kauan aikaa sitten kirjoitetut kirjat olisivat itse asiassa hyvin radikaaleja, jos ne julkaistaisiin tänään. Liisa Ihmemaassa kirjoitettiin 1860-luvulla, mutta se on ajaton, Depp summaa.

Elokuva on Burtonin ja Deppin seitsemäs yhteisprojekti.

- Burtonin kanssa työskenteleminen on parasta. Teen parhaani etten nolaisi häntä, Johnny Depp sanoo.

Elokuvan konnaa näyttelevä Helen Bonham Carter on myös nähty useissa Tim Burtonin elokuvissa. Siviilissä he ovat pariskunta.

- Sanoin hänelle, että meidän pitää olla mukavia toisillemme kuvauksissa. Arvostan häntä suuresti ja olen otettu, että minulla on yhä paikka hänen mielikuvituksessaan, Boham Cater kertoo.

"Erikoistehosteet eivät korvaa sisältöä"

Liisa Ihmemaassa rikkoi avajaisviikonloppuna 3D-elokuvien katsojaennätyksen. Se tahkosi enemmän lipputuloja kuin James Cameronin Avatar kolmisen kuukautta sitten. Tim Burton ei kuitenkaan usko, että elokuvan tulevaisuus on erikoistehosteiden sanelema.

- Erikoistehosteet voivat sokaista, mutta lopulta kyse on elokuvan sisällöstä ja kuinka tarina parhaiten tuodaan valkokankaalle, Burton sanoo.

Liisa Ihmemaassa saa ensi-iltansa Suomessa perjantaina.

Lähteet: YLE Uutiset / Nora Kajantie