Poliisi kuulustellut epäiltyä Varkauden vauvasieppauksesta

Poliisi on kuulustellut yhtä epäiltyä Varkauden maanantaisessa vauvan sieppaustapauksessa. Asian keskeneräisyyden vuoksi poliisi ei kerro tuloksista tai kuultavasta henkilöstä enempää. Asiasta kerrotaan lisää, kun se on mahdollista tehdä tutkintaa vaarantamatta.

Kuva: YLE / Timo Heikura

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Timo Nyyssönen on yhä luottavainen tapauksen selviämiseen. Uusia vihjeitä tapaukseen liittyen tulee vieläkin.

- Siitä lähdetään liikkeelle, että rikokset selvitetään. Etenkin tällaisissa vakavammissa tapauksissa tutkintaan keskitytään erittäin suurella tarmolla, rikoskomisario Nyyssönen Pohjois-Savon poliisista sanoo.

- Mutta en voi tietenkään olla selvännäkijä.

Tapausta tutkitaan yhteistyössä Pohjois-Savon poliisin ja Keskusrikospoliisin asiantuntijoiden kanssa. Ainoa selvästi poissuljettu tutkintalinja on se, että sieppaus ei voi olla eläimen tekosia.

Tekninen tutkinta tapauksen osalta on pääosin tehty ja nyt poliisi on keskittynyt ihmisten kuulusteluihin. Ketä kuulustellaan, sitä rikoskomisario Nyyssönen ei halua tässä vaiheessa yksilöidä. Epäiltyjä Nyyssösen mukaan on, mutta vahvistusta epäilyksille ei ole saatu.

- Lähipiiriä ei kuitenkaan ole epäilty missään vaiheessa, Timo Nyyssönen huomauttaa.

Varkaudessa maanantaina siepattu vauva ehti olla kadoksissa yli kolme tuntia ennen kuin hänet löydettiin läheltä katoamispaikkaa lumihangesta lumeen peiteltynä. Lapsi oli ollut ulkona nukkumassa lastenvaunuissa ennen katoamistaan. Poliisi tutkii tapausta murhan yrityksenä.

Yleisövihjeitä tapahtuneesta kaivataan edelleen puhelinnumerossa 071-875 5800